Otteluraportti: LASB haki kaksi pistettä Nurmosta sydämentykytyksiä aiheuttaneen pelin päätteeksi

Vaiheikas ja aaltoileva lienevät parhaat sanat kuvaamaan Nurmon lauantai-iltaa. Maaleja vaihdeltiin edestakaisin pitkin iltaa, mutta etenkin kolmannessa erässä niitä mätettiin peräti seitsemän kappaletta. Iltaa synkensivät parit loukkaantumiset, mutta tuliaisina saatiin kuitenkin kaksi pistettä 7-6 -jatkoaikavoiton myötä. 

LASBin lähtö tärkeään kamppailuun oli varsin mallikas. Ottelun ensimmäiseen minuuttiin kotijoukkue Jymy pystyi luomaan pari paikkaa, mutta pienten alkuvaikeuksien jälkeen LASB alkoi saada peliä hallintaansa. Avausmaali syntyi jo kahden minuutin jälkeen, kun Jasper Juuti pääsi viimeistelemään Tiitus Salokankaan syötöstä. Jymy kuitenkin kuittasi tämän alle kahdessa minuutissa Niko Einiön menettäessä pallon omassa päässä Riku Hakaselle, jonka laukauksen tuhoisuus nähtiin jälleen. Erää edettiin tasaisissa merkeissä eteenpäin, molemmille joukkueille sattui pieniä ja isompiakin huolimattomuusvirheitä joista tilanteita syntyi. LASB otti johdon takaisin itselleen viimeisellä vitosella Atte Raappanan lapioidessa Juutin laukauksesta tulleen irtopallon ohi Jymy-vahti Aki Karjalaisen. Erätaukolukemat 2-1 LASBille.

Toinen erä olikin monivaiheinen ja paljon tapahtumia sisältänyt. Ensin Lauri Palvaila otti ikävän näköisesti jalkaansa osumaa erän alkuvaiheessa, eikä pystynyt enää peliä jatkamaan. Pian tämän jälkeen Santtu Pohjonen sai osumaa pään seutuville ja jäi pitemmäksi aikaa makaamaan kentän pintaan. Pitkän huoltokatkon jälkeen Pohjonen pystyi kuitenkin peliä jatkamaan. Heti tämän jälkeisessä vaihdossa Tiitus Salokangas kävi kiskaisemassa ilmaveivimaalin toisessa päädyssä, mutta tuo osuma hylättiin korkeana mailana.

Jymylle tarjoutui mahdollisuus tasoittaa ylivoimalla erän puolivälissä, mutta pakkopeli ei tuottanut nurmolaisille tulosta, kun LASBin alivoima piti pahat paikat vähissä. Pian ylivoiman jälkeen tasoitus kuitenkin tuli, kun Tommi Hakala hyödynsi Tino Lindstedtin pahan harhasyötön maalin edestä. LASB sai myös mahdollisuuden testata ylivoimapeliään erän loppupuolella, ja se hyödynnettiin. Jasper Juutin laukaus pomppi sisääntakatolpalla päivystäneen Tatu Havulan polvesta, ja vierasjohto otettiin takaisin.

Kolmannen erän alku oli LASBille synkkä. Joukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaa heti alkuminuuteilla, mutta maalia ei saatu aikaan. Sen sijaan Jymy onnistui alivoimalla, kun maalivahti Karjalaisen pitkän syötön myötä läpiajoon pääsi karkaamaan Riku Hakanen, eikä tämä erehtynyt. Synkät minuutit jatkuivat, kun pari minuuttia tästä Jari Hankkio iski Jymyn jo kahden maalin johtoon. Vielä ennen viimeistä kymppiä LASB joutui turvautumaan maalivahdin vaihtoon, kun pääosuman toisessa erässä saanut Pohjonen ei pystynyt enää peliä jatkamaan, vaan maalille vaihdettiin Pasi Järvinen. 

Järvisen alku ei ollut helpoin mahdollinen, kun 20 sekuntia tämän maalille tulon jälkeen jo omissa soi. Hankkion ohjaus maalin edustalta oli erinomainen, eikä siinä Järviselle juuri sananvaltaa jätetty. Viimeisellä kympillä sitten alkoi tapahtua. Ajassa 53:17 LASB sai ensimmäisen kavennusmaalin aikaan, kun Jere Sulander pääsi ohjaamaan Juutin toimituksen maaliin. Maalia tarkistettiin pitkään korkean mailan varalta Jymyn haastettua osuman, mutta taululle se jäi. Haaston epäonnistuttua LASB sai ylivoiman, ja sen joukkue hyödynsi Jymyn jätettyä  Jesse Arolan aivan yksin maalin eteen ja tämä tuikkasi pelin tasoihin. Puoli minuuttia eteenpäin taululle palautettiin jälleen vierasjohto Tatu Havulan maalin myötä. Vielä viimeisellä vitosella Jymy tasoitti kertaalleen Hakasen käytettyä Tiitus Salokankaan harhasyötön hyväksi. Jälleen kutsui siis jatkoaika, varsinaisen peliajan päätyttyä 6-6.

Jatkoajallakin tapahtumaa riitti. Jymylle tarjoutui hyökkäyspään vapaalyönti varsin hyvältä paikalta, mutta joukkue töpeksi tämän melko pahasti. Pallo laitettiin liikkeelle kun joukkueella oli vielä vaihto kesken ja kuusi pelaajaa kentällä, näin ollen LASB sai ylivoimatilaisuuden jatkoajalla. Se hyödynnettiinkin ja Tiitus Salokangas päästi kotikatsomot jännityksestä sivaltamalla pallon ylänurkkaan. LASBille kaksi pistettä matkaan, Jymylle jätettiin yksi.

– Kakkos- ja kolmoserässä ei pystytty olemaan yhtä hyviä kuin ensimmäisessä. Ekassa  saatiin paljon hyviä hyökkäyksiä hyökkäyspäässä ja sitä kautta maalipaikkoja. Pidettiin peli hyvin meidän näpeissä. Sitten toisessa erässä Jymy alkoi nostamaan karvausta eikä päästy oikein omaan peliin kiinni. Vähän jähmetyttiin eikä uskallettu samalla tavalla pelata. Meneteltiin myös palloa keskialueella jonkun verran, mutta onneksi sekä Santtu että Pasi pelasivat hyvin maalilla, niin ei niistä vastahyökkäyksistä paljoa maaleja tehty, viisi tehopistettä viimeistellyt Juuti summaa.

– Pystyttiin nousemaan vaikeasta kolmannen erän alusta ja näytettiin, että ollaan vahva joukkue. Sitä kautta päästiin taas peliin kiinni. Tehtiin maali ja saatiin ylivoima siitä haastosta. Siitäkin maali ja nopeasti peliin mukaan.Oli tärkeää ettei tarvinnut jäädä takamatkalle pitkäksi aikaa. Kaksi tällaista vähän kokemattomampaa joukkuetta, jotka ei niin paljoa ole voittoja napsineet, kun pelasi vastakkain niin varmasti näkyi vähän se rutiinin puute. Hyvä että saatiin jatkoajalla käytettyä ylivoima hyväksi, tärkeät pisteet nämä kaksikin on playoff-taistelussa.

Seuraava peli on edessä heti huomenna Lahdessa, kun Westend Indians saapuu Lahti Energia -areenan iltaan vieraaksi. Ottelu on OmaSP:n ja Hauhon Säästöpankkisäätiön tarjoama ilmaisottelu, joten sitä suuremmalla syyllä katsomaan tätä oranssia sirkusta!

LASB – Indians sunnuntaina 4.12. klo 16.00 Lahti Energia -areenalla!

Kuva: Juha Käenmäki.