Otteluennakko: Lahden lauantai-illassa vieraana Seinäjoen Peliveljet – “Aikamoista raastoa on varmasti luvassa”

LASBin viikon ainokainen peli käydään lauantaina Lahti Energia -areenalla, kun vieraaksi oransseja vastaan saapuu SPV Seinäjoelta. Lisäpisteet maistuisivat molemmille, kun LASB taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta ja SPV kotiedusta. 

Viime viikonloppuna LASB pelasi kaksi isoa kamppailua sarjataulukossa pykälät ylempänä olevia Jymyä ja Indiansia vastaan. Nurmosta tuliaisina oli kaksi pistettä, kun taas Lahdesta täydet pisteet mukanaan vei Indians.

– Ihan hyvä maku jäi viikonlopusta, varsinkin Nurmon pelistä. Noustiin tappioasemasta ja pelattiin muutenkin hyvin. Indiansia vastaankin oli hyvä asenne, mutta siinä sitten pienet detaljit ratkaisi, ei oltu ihan niin skarppeja joka osa-alueella. Kokonaisuutena ihan hyvä viikonloppu, LASB-puolustaja Janne Jaanus pohtii.

Viikonlopun pistejaolla LASBin ja Jymyn välillä sekä OLS:n kolmen pisteen voitosta Oilersista kamppailu viimeisestä pudotuspelipaikasta tiivistyi entisestään, kun LASB ja Jymy ovat tasapisteissä ja OLS pisteen päässä. Tilanne on kutkuttava runkosarjan lähestyessä puoliväliään.

– En itse ainakaan sarjataulukkoa juuri katsele, koittaa vaan voittaa aina seuraavan pelin ja katsoo sitten lopulta mihin se riittää. Sen tiedän että kohtahan meillä on jo saman verran pisteitä kuin viime vuonna, Jaanus heittää.

Jaanus itse on pelannut tällä kaudella vakituisesti puolustajan paikalla, kun taas viime kausi meni suurimmilta osin keskushyökkääjänä. Paikka on löytynyt “nuorisokentän” alta, useimmiten Atte Raappanan tai Ville Rankin pakkiparina. Viime peleissä kenttä on takonut varsin mallikkaasti tulosta.

– Varsinkin viime pelit siitä lähtien kun Jappe (Jasper Juuti) siihen ketjuun tuli niin on kulkenut koko ajan paremmin ja paremmin. Indians-peli oli meille vähän vaikeampi, mutta muuten on pelattu tosi hyvin. Siitä on hyvä jatkaa.

Mies itse tuskaili viime kaudella maalittomuuden kanssa, ja ensimmäinen liigamaali LASBin riveissä syntyikin vasta tänä syksynä vieraissa TPS:aa vastaan. Pääosin Jaanus on tyytyväinen omaan peliinsä, kun tehotilastokin on nollilla eikä miinuksella.

– Peruspeliä ollut itseltä, ei sen kummempaa. Pallollisena pystyisin pelaamaan varmasti vähän paremmin, mutta se tulee aikanaan. Toivottavasti, Jaanus naurahtaa.

Lauantain vierasjoukkue SPV on suorittanut hyvällä tasolla tällä kaudella. Kuudestatoista ottelusta joukkue on voittanut kymmenen ja hävinnyt kuusi, viimeisimpänä Classic päätti seinäjokisten kolmen pelin voittoputken keskiviikkona lukemin 5-6. Classicin lisäksi joukkueen tappiot ovat tulleet TPS:lle, KrP:lle, OIlersille sekä Indiansille. Myös Happeelle, OLS:lle ja LASBille SPV on menettänyt pisteitä.

Kovinta tulosvastuuta joukkueessa on kantanut kesän siirtovonkale Peter Kotilainen, joka on 12+22=34 pisteellään koko liigan pistepörssissä toisena. Ikinuori syöttökone Sami Koski on tehtaillut tehot 5+19=24 ja maalintekijänä on kunnostautunut nuoremman polven Konsta Haukkala (14+6=20). Maalilla vastuun on kantanut tuttuun tapaan Rasmus Hasu, joka on pelannut yhtä vaille joukkueen kaikki ottelut.

– Aikamoista raastoa on varmasti luvassa lauantaina. Mitä heidän peliään Happeeta vastaan katselin, niin he puolustavat kyllä tiukasti. Sitten sieltä se Peter Kotilainen löytyy myös, joka laukoo vähän joka paikasta ja pystyy tekemään yllättäviä juttuja, sen kanssa tarvitsee olla tarkkana, Jaanus sanoo.

Edellinen keskinäinen pelattiin syyskuun lopulla Seinäjoella, tuon ottelun voitti SPV voittolaukauskilpailussa lopulta numeroin 5-4.

– Se peli olisi voinut kääntyä suuntaan tai toiseen varsinaisella peliajalla, varsinkin loppua kohden mentiin aika päästä päähän ja kumpi vaan olisi voinut ratkaista. Rankkareissa he sitten olivat parempia sillä kertaa. Rankkareita on kyllä tässä treenailtukin viime aikoina, jos niihin vielä mennään niin ollaan ainakin valmiimpia.

Joukkueet ovat kohdanneet liigapeleissä kolmetoista kertaa, joista yhdeksän on päättynyt SPV:n voittoon. Kuitenkin viime kausina LASB on ollut vaikea vastustaja SPV:lle, joten tiukkaa vääntöä on lupa odottaa tälläkin kertaa.

Seurantapelaaja lauantain otteluun?

Tatu Havula on aina viihdyttävä, samoin Tiitus Salokangas on aika viihdyttävä. Mutta kyllä mäkin oon aika viihdyttävä niin muakin kannattaa seurata, Jaanus sanoo.

LASB – SPV lauantaina 10.12. klo 17.00 Lahti Energia -areenalla

Lipputarjous: kaksi yhden hinnalla otteluun!

Kuva: Anssi Koskinen