Otteluraportti: Ylitöissä jälleen, ilman lisiä – LASB taipui SPV:lle voittolaukauksilla

LASB ja jännitysnäytelmä, joka ratkeaa vasta varsinaisen peliajan jälkeen, siinä alkaa olla jo melko tuttu yhdistelmä. Joukkueen 16 ottelusta tällä kaudella peräti kahdeksan eli puolet on ratkennut vasta 60 minuutin jälkeen. Näin oli tänäänkin, kun LASB taipui SPV:lle voittolaukauksilla loppunumeroin 6-7. 

Kotijoukkue LASB aloitti maalinteon ottelussa neljän minuutin pelin jälkeen, kun jo viime pelissä toiminut Salokangas-yhteys toimi jälleen. Tiitus Salokangas jakoi kulmavaparin jälkeen palloa hyvän juoksun keskustaan tehneelle Julius Salokankaalle ja tämä pääsi tälläämään pallon verkkoon. Yhdeksän minuutin kohdalla SPV nousi tasoihin Eero Karjanlahden osumalla, mutta minuutti tästä tapahtuikin sitten jotain harvinaislaatuista. Viime aikoina jonkin verran pelinsä kanssa tuskaillut Tino Lindstedt teki maalin liigassa lähes kuusi vuotta edellisen jälkeen!

– Tuli samaisessa hallissa myös viimeksi. Näin paikan mistä voisi vähän koittaakin vetoa ja sattui sisään menemään, Lindstedt kertaa.

Pian tämän jälkeen Niko Einiö nosti oranssit vielä kahden maalin johtoon. Peli näytti hyvältä ja lahtelaiset pystyivät jopa hallitsemaan peliä, mutta erän lopulla tuli vielä musta minuutti, jolla SPV teki kaksi nopeaa maalia ja tuli 3-3 -tasoihin.

Myös toinen erä oli pitkälti LASBin hallinnassa. Ennen erän puoltaväliä Matias Pietinen komennettiin jäähypenkille väärästä vaihdosta, ja SPV pääsi koittamaan ylivoimapeliä. Erikoistilanteella maalin teki kuitenkin LASB. Joni Puolakka pääsi nousemaan vasenta laitaa komealla juoksulla ohittaen konkarihyökkääjä Sami Kosken, ja syötti pallon maalin eteen vapaaksi jääneelle  Jesse Arolalle, joka pääsi nostamaan oranssit takaisin johtoon. Seuraavan maalin teki Joonatan Surakka, joka haisteli SPV-puolustuksen harhasyötön ja pääsi sen seurauksena läpiajosta lisäämään johdon jo kahteen. Erätaukolukemat 6-3 viimeisteli vielä Julius Salokangas illan toisella osumallaan, syöttäjänä jälleen velipoika. Maalin tuuletuksesta vihellettiin vieläTiitus Salokankaalle 2+10 minuutin rangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä, kun tämä tuulettaessa töytäisi SPV-kippari Janne Autiota. 

Päätöserä olikin sitten seinäjokisten kiriä. Erän alkuun Karjanlahti pääsi tuikkaamaan Peter Kotilaisen tarjoileman namupassin takatolpalta sisään. Seuraavaa saatiin odottaa viimeiselle kympille, kun Kotilainen pääsi korjaamaan hedelmät Atte Raappanan heikon avauksen jälkeen ja tuomaan Peliveljet maalin päähän. Tästä ei mennyt enää minuuttiakaan tasoitusmaaliin, jonka kiskaisi Juuso Keskinen. 6-6 -lukemissa siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoajalla ei montaa tonttia nähty, torjuntoja ei kertynyt Santtu Pohjoselle yhtäkään, ja SPV:n Rasmus Hasulle vain yksi. Rankkarikisassa mentiin neljä paria maalivahtien näytöstä ilman maaleja, viidennessä parissa onnistuivat Surakka ja Konsta Haukkala. Vasta seitsemännessä parissa nähtiin ratkaisu, kun Kotilainen sai pallon ohi Pohjosen ja nappasi lisäpisteen Seinäjoelle.

Ottelun parhaana pelaajana LASBilta palkittu Tino Lindstedt oli ottelun jälkeen vähäsanainen, mutta myöntää pelin olleen joukkueella hallussa hetkittäin ja karahtaneen kuitenkin tuttuihin ongelmiin.

– Vähän turhan ailahtelevaa peliä oli taas. Vastustaja oli hyvä nopeissa käännöissä ja pelasi suoraviivaisesti, viimeistelivät myös hyvin. Meidän virheistä tuli muutama maali, minkäs teet.

Oranssien pelit jatkuvat ensi viikolla perjantaina Classicin vieraana Lempäälän Bläk Boksissa ja sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla EräViikinkien vieraana. Näiden jälkeen hiljennytään joulun viettoon ja jatketaan kotipelillä FBC Turkua vastaan 28.12.

Kuva: Petteri Laine.