Otteluraportti: LASB kyykkäsi pahasti ErVin vieraana – “Tulee vaikeaa kun pitäisi pitää kahta pelaajaa samaan aikaan”

Iso ero oli jälleen LASBin otteissa ErVin vieraana perjantain Classic-peliin verrattuna. Huolimattomuus leimasi otteita, ja pisteet jäivät Vantaalle maalein 6-3.

Avauserä painittiin tasaisissa merkeissä, erona joukkueiden välillä oli lähinnä maalintekotehokkuus. EräViikingit iski omista tonteistaan hyvällä prosentilla maalit, kun joukkueen neljästä laukauksesta maalille kolme upposi verkkoon. LASB puolestaan tykitti yksitoista laukausta toiseen päähän, niistä ainoan iski maaliin kapteeni Lauri Palvaila. Erätauolle mentiin 1-3 -tappiolla, vaikka ErVi tarjosikin ylivoimatilaisuuden erän loppuun, mitä LASB ei hyödyntänyt.

– Annettiin pari helppoa maalia eteen omista virheistämme, ja myös paljon vastahyökkäyksiä. ErVi pääsi jatkuvasti hyökkäämään ylivoimaisena, 4-3 -hyökkäyksiä riitti. Siitä tulee vaikeaa sitten kun puolustajan tai sentterin pitäisi pitää kahta pelaajaa samaan aikaan, Janne Jaanus pohtii pelin jälkeen.

Toista erää leimasi huolimattomuus molempien joukkueiden osalta. Palloa menetettiin etenkin keskialueella hyvinkin paljon. LASB sai aikaan toisen kavennuksen, jälleen Lauri Palvailan lavasta hyvän hyökkäyksen päätteeksi. ErVi kuitenkin pystyi nostamaan eron kahteen maaliin uudemman kerran, joten toiselle tauolle lähdettiin 2-4 -tappiolukemissa.

Erätauolla hiotut taktiikat saivat kolauksen heti erän alkuminuutilla, kun ErVi pääsi nostamaan itsensä jälleen kolmen maalin johtoon Joakim Lundin unohduttua takatolpalle vapaaksi.

– Ei takaiskumaalin pitäisi vaikuttaa niin paljoa, pitäisi olla vain kärsivällinen ja jatkaa omaa peliä, tänään ei siihen ihan pystytty, Jaanus sanoo.

Kiri jäi tämän jälkeen vaisuksi, vaikka yhden kavennusmaalin LASB sai aikaan Tiitus Salokankaan tyylikkäästä syötöstä nauttimaan päässeen Jaanuksen osumalla. LASBille tarjottiin vielä loppuminuuteille ylivoimaa, mutta sitä ei hyödynnetty, ja se katkesi ennen aikojaan Jasper Juutin ottaessa LASBille rangaistuksen. LASB haki vielä tämänkin jälkeen kavennuksia ilman maalivahtia, mutta ErVi paketoi pelin nakkaamalla pallon tyhjään maaliin. Pasi Järvinen joutui vielä viime sekunneilla torjumaan rangaistuslaukauksen, ja sen hoitikin varmuudella. Loppulukemat merkittiin näin ollen 6-3 helsinkiläisille.

– Sellainen bulgarialainen syöttö tuli Tiitukselta, niitä arvostan yli kaiken. Siitä oli helppo laittaa sisään, Tiitukselle melkein olisi voinut sekä maalin että syötön merkitä, aika helppo siitä oli tehdä, Jaanus kuvailee kauden toista maaliaan.

Joukkue siirtyy kohti lyhyitä joululomia neljä perättäistä tappiota niskassaan. Seuraava mahdollisuus kääntää kurssia on edessä joulun pyhien jälkeen keskiviikkona 28.12. kun Lahteen vierailulle tulee sarjanousija ja -jumbo FBC Turku. Edellinen keskinäinen Turussa jätti huonot muistot FBC:n yllättäessä oranssit 3-2 -lukemin.

– Viimeksi kun FBC:tä vastaan pelattiin, niin he yrittivät tappaa pelin tempoa kovasti, nyt meidän pitäisi pystyä sitä pitämään yllä. Ja pelata kärsivällisesti, viimeksi oli hirveä kiire päästä johtoon, ja kun peli oli tasainen niin vähän pakotettiin peliä, ja päästettiin heidät sitten käyttämään vähät paikkansa. Kärsivällisyyttä pitää vaan olla, Jaanus ennakoi.

FBC-ottelu on myös ns. “ämpäripeli”, eli 350 ämpäriä on jaossa katsojille! Ämpäreiden mukana on myös x-määrä yhteistyökumppaneidemme lahjoittamia lahjakortteja!

LASB – FBC Turku keskiviikkona 28.12. klo 18.30 alkaen

Kuva: EräViikingit Flickr