Otteluennakko: Huippusählyä ja ilmaisia ämpäreitä – LASB kohtaa vuoden viimeisessä kotiottelussa FBC Turun

LASB lähti joulun viettoon niukalla 6-3 tappiolla EräViikinkejä vastaan. LASBin maalitykki Erviä vastaan oli puolustaja Lauri Palvaila, joka iski kaksi joukkueen kolmesta maalista. 

Nyt kun joulu on vietetty ja ruuat syöty on hyvä palata tositoimien ääreen, kun LASB pelaa keskiviikkona FBC Turkua vastaan kotiottelussa. LASB on jo kertaalleen kohdannut FBC Turun lokakuussa, jolloin turkulaiset veivät ottelun luvuin 3-2.  Tuo on yhä turkulaisjoukkueen ainoa voitto F-liigassa.

LASB maalivahti Pasi Järvinen kerkesi joulun aikaan avaamaan lahjoja ja käymään perheensä luona Tampereella. Jouluna myös joukkue treenasi omatoimisesti ja ennen tositoimien aloitusta treenattiin kertaalleen yhdessäkin.  

– Mitä pidemmälle vuoden ovat menneet niin kyllähän siinä vanha mies on tullut kiltimmäksi, vaikka ei se aina välttämättä lahjoissa asti näykään. Joulu vietettiin hyvissä merkeissä, menin käymään oman perheeni luona Tampereella ja Lopen suunnilla avopuolison vanhempien luona. Siinä kerettiin rentoutumaan ja syömään hyvin, sekä myös pelaamaan parit pienet ulkopelit poikien kanssa, eli hyvin joulu meni, Järvinen kertoo.

– Ollaan tässä juuri menossa harjoittelemaan poikien kanssa, että eilen oli omatoiminen treeni vähän jokaisella. Koko joukkue on täynnä kovan luokan urheilijoita, niin eiköhän siinä jokainen ole jossain välissä hikoillut loman aikana. Nyt ollaan ensimmäisen kerran kasassa joulun jälkeen ja huomenna tosiaan sitten jo väännetään. 

LASB on pelannut tällä kaudella 18 ottelua, joista voittoja on kuusi ja häviöitä 12. Sarjasijoitus on yhdeksäs, ja joukkue on pisteen päässä kahdeksatta sijaa pitävästä OLS:sta. Joukkue on tehnyt alkukauteen yhteensä 81 maalia.  

– TPS-peli näytti sen mitä vanha pystyy vielä parhaimmillaan tekemään tässä sarjassa. Ei ole vanha mieskään ihan päässyt samanlaiseen lentoon mitä se oli siinä TPS-matsissa. Jos jättää sen runkosarjan ensimmäisen Happee-pelin pois, niin ei tässä vanhankaan tarvitse päätä pensaaseen laittaa, että ihan ok on pelit mennyt omalta osalta. Kotiyleisön edessä odotan vielä sitä ensimmäistä kunnon onnistumista, että se on vielä tulossa jossain kohtaa, Järvinen pohtii.

FBC Turku on sarjajumbona tällä hetkellä ja on pelannut 18 ottelua, joista on tullut yksi voitto, juurikin lahtelaisilta. Turkulaisten tehokkain pistemies on ollut Aaro Ollikainen joka on iskenyt 18 otteluun 14 pistettä.  

– Itse tykkään siitä, että otteluissa tulisi vähän enemmän vetoja ja ettei tarvitsisi hirveästi aina odotella kahta tai kolmea tilannetta erässä. FBC:n kanssa se on kuitenkin mahdollista, että se menee siihen meidän pallon pyörittämiseen. FBC saa muutamia paikkoja hyökätä vastaan niin se on tietyllä tapaa aina vähän haastava tilanne maalivahdille, kun ei saa sellaista perustuntumaa koko pelin ajan. Rehellisyyden nimissä ei siellä vastassa ole kuitenkaan ihan niin yhtä tämän maan kärkiyksilöä hyökkäyspäässä, että siinä mielessä ei maailman vaikein paikka ole, mutta ei se missään nimessä mikään laskettelupeli ole maalivahdin näkökulmasta. Kaverilla on paikat suht vähissä, mutta silloin kun pääsevät iskemään ovat luultavasti aika vaarallisilla tonteilla, että se on enemmän pääkoppapeli maalivahdille eikä mikään huippuvenytysten ilta, Järvinen analysoi.

Ottelu on myös ns. “ämpäripeli”, kun jaossa on 200 ilmaista ämpäriä paikalle tulijoille. Jos ette keksi mitään hyvää käyttötarkoitusta ämpäreille niin ei hätää, tässä ovat Pasin kolme tapaa käyttää ämpäriä!

– Saunassa on tietysti hyvä pitää löylyvettä siellä. Jos oikein huonovointiseksi tulee, niin silloin ämpäri on ollut myös ihan hyvä apu. Ja viimeisenä, niin kyllä minä olen yleensä aina jonkun hyvän rytmikompin löytänyt ämpäristä ja katsotaan, jos joku muukin löytäisi samanlaisen rytmin ämpäristä huomisessa pelissä, Järvinen listaa.

Kaikki siis huomenna hallille kannustamaan LASBia ja ämpäreitä hakemaan!

LASB – FBC Turku keskiviikkona 28.12. klo 18.30

Kuva: Anssi Koskinen.