Otteluraportti: Turkulaiset piinasivat LASBia aina rankkareille asti – lahtelaisten ratkaisija löytyi vaihtopenkiltä

LASBin vuoden viimeinen sählypeli tarjosi taas tunteita moneen lähtöön, kun suurimman osan pelistä takaa-ajajana pelannut oranssiryhmä väänsi voiton FBC Turusta vasta voittolaukauskilpailun päätteeksi.

FBC tarjoili isännille shokkihoitoa heti pelin alkuun, kun turkulaisjoukkue meni jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen johtoon, ja ennen ensimmäisen kympin täyttymistä johti jo 0-2. Mahtuihan alkuun myös missattu rankkari vieraiden puolelta, joten vahvasta alusta ei LASBin osalta voinut puhua. LASBin peli oli hyvinkin huolimatonta avauserässä, eikä joukkue saanut osuman osumaa vastustajan verkkoon. Jobinpostia tuli myös loukkaantumisten muodossa, kun Joni Puolakan nilkka koki kovia, ja hän joutui nilkuttamaan pois kentältä. Pakistoa koeteltiin pelin aikana muutenkin, kun kolhujen vuoksi hetkittäin joutuivat huilaamaan myös Julius Salokangas ja Tino Lindstedt myöhemmin pelissä.

Toisen erän kuudennella peliminuutilla Tiitus Salokangas kavensi ottelun 1-2:een. Kavennusosuman syöttöpisteen teki Julius Salokangas, jolle syöttöpiste oli uran ensimmäinen. Osuma oli myös ensimmäinen veljesten tekemä maali niin päin, että Tiitus tekee ja Julius syöttää. Kuitenkin kaksi minuuttia myöhemmin Antti Hopeanaula naulasi aurajokelaiset 1-3 johtoon. Ennen toisen erän loppua Jere Sulander napautti lahtelaisten illan toisen osuman kaventaen ottelun tilanteeksi 2-3. 

Kolmannen erän alussa Tatu Havula tasoitti pelin lukemiin 3-3 siirretyn rangaistuksen aikana. Tässä erässä maaleja nähtiin kuin liukuhihnalta. Turkulaiset kumminkin näyttivät kumminkin karkaavan ratkaisevannäköisesti kahden maalin johtoon, kun Verneri Tuononen iski kaksi nopeaa maalia LASBin verkkoon.  

LASB kuitenkin näytti venymiskykynsä, kun oranssit nousivat ottelussa tasoihin ja jatkoajalle asti. LASBin maaleista vastasivat  Sulander ja Joonatan Surakka. Lahtelaisilla oli myös muutama paikka aivan erän lopussa ottaa jopa täydet kolme pistettä, mutta Jens Beijar torjui varmasti vieraiden maalilla.  

– Vaikka FBC johti peliä, niin kyllä se hallinnassa meillä oli koko ajan. He tekivät käännöistä maaleja hyvällä prosentilla. Ei muserruttu vikan erän vastoinkäymisistä, maltettiin ja tehtiin taas hieno comeback ja kaksi pinnaa kotiin, LASBin parhaana pelaajana palkittu Jere Sulander analysoi.

Jatkoajan paras paikka tuli aivan sen alussa, kun Tatu Havulalle tarjoutui oiva maalintekopaikka, mutta laukaus painui niukasti ohi vastustajan maalista. Rangaistuslaukauksilla sankariksi nousi mies vaihtopenkiltä, kun Pasi Järvinen torjui ratkaisevat kolme turkulaisten yritystä. Ratkaisevan maalin lahtelaisille laittoi kylmän viileästi Jasper Juuti, joka onnistui molemmilla kerroillaan laukauksissaan.  

– Saa ihan täysin kiittää Pasia, upeasti sai käytännössä itse kaivettua meille sen yhden lisäpisteen vaikka kylmänä tuossa oli koko pelin siihen asti. Pitää ensi vuonna harjoitella enemmän noita rankkareita niin saadaan niistä vähän paremmin pinnoja, Sulander sanoo.

LASB lisäsi tärkeät kaksi sarjapistettä sarjataulukkoon, joka nosti joukkueen pudotuspelipaikalle. Lahtelaisten seuraava ottelu pelataan vasta 13. tammikuuta, kun joukkue vierailee Espoossa Oilersin vieraana. Kyseessä on  tuplapeliviikonloppu, kun vielä lauantaina kohdataan OLS Lahdessa.

Kuva: Petteri Laine.