Otteluennakko: Tuplapeliviikonlopussa vastassa ailahteleva Oilers sekä aina vaarallinen OLS

Kalenterivuosi 2023 laitetaan käyntiin myös LASBin osalta tulevana viikonloppuna tuplapelien merkeissä. Perjantaina ryhmä suuntaa Espooseen Oilersin vieraaksi ja lauantaina pelataan kotona iso ottelu OLS:aa vastaan. 

Oranssien vuosi 2022 paketoitiin joulun välipäivien ottelulla FBC Turkua vastaan, joten pelitaukoa on kertynyt jälleen yli kaksi viikkoa. Tuossa ottelussa turkulaiset meinasivat tarjoilla shokkihoitoa LASBille jo toistamiseen, mutta hienon nousun päätteeksi oranssit pitivät kaksi pistettä Lahdessa voittolaukausten päätteeksi.

– Aika tuskainen peli oli meiltä kun hallittiin kuitenkin peliä eikä vaan meinattu saada tulosta. Selkäranka ei katkennut eikä ruvettu sekoilemaan, vaan jaksettiin jauhaa ja luotettiin omaan tekemiseen. Päästiin tasoihin ja pilkuilla saatiin hieno voitto. Loppujen lopuksi ihan positiiviset fiilikset siitä, oli opettavainen peli meille. Aika monta kertaa meillä on syntinä ollut se, että ei olla maltettu uskoa itseemme pelin hallinnasta huolimatta, LASB-kapteeni Miikka Pentikäinen muistelee.

Pentikäiselle itselleen FBC-ottelu oli ensimmäinen liki kolmeen kuukauteen, kun lokakuun alussa sattunut nilkkavamma piti miehen poissa pelikentiltä hyvän tovin. Penkiltä aloittanut Pentikäinen joutuikin pikavauhtia askiin Joni Puolakan loukkaannuttua puolustuksesta.

– Periaattessa oli ihan kivaa päästä pelaamaan, vaikka ei kyllä lähtökohtaisesti ollut tarkoitus pelata siinä pelissä vielä. Harmittavasti Pule loukkaantui sitten niin piti hypätä mukaan. Ei siitä mitään oikein tullut, nilkka ei vielä ihan kunnossa ole ja oli tullut sairasteltuakin siinä enemmän ja vähemmän. Muutaman vaihdon jälkeen oli jo ihan punaisella, hapokasta oli eikä oikein kulkenut. Pääsipähän kentällä käymään kuitenkin, Pentikäinen sanoo.

Parin viikon tauon pelien välillä joukkue on käyttänyt lähinnä kolhujen kuntouttamiseen, ja paikoin on miehistö treeneissä ollut melko ohut. Jalkeilla olevien miesten pitäisi olla kuitenkin täydessä iskussa viikonlopun peleihin.

– Vähän on haavoja paikkailtu, kun on ollut flunssaa ja loukkaantumisia, niin rauhakseen on otettu. Pieniin asioihin keskitytty sitten treeneissä, pyritty lataamaan miehet kuntoon tälle viikonlopulle, Pentikäinenkin kertoo.

Oilers-LASB perjantaina 13.1. klo 18.30 Tapiolan Urheiluhalli

Viikonlopun pelit aloitetaan perjantain vierasreissulla Espoon Tapiolaan, missä vastaan asettuu Oilers. Sarjassa kuudenneks 36:lla pisteelläi valahtanut Oilers on ollut LASBin tavoin melko ailahteleva otteissaan tällä kaudella, kun joukkue on menettänyt johtoasemia useampaan kertaan otteluiden loppuhetkillä.

Siitä nähtiin esimerkki myös joukkueiden edellisessä keskinäisessä ottelussa marraskuussa, kun LASB onnistui kirimään neljän maalin eron umpeen ottelun viimeisellä kolmella minuutilla, oltuaan enimmän osan pelistä varsin aseeton. Oilers tuon ottelun vei lopulta nimiinsä voittolaukauksilla.

– Toivotaan, että vähän parempaa LASBia nähdään kuin viimeksi heitä vastaan Lahessa. LASB oli silloin todella nuhainen, ei pallolla päästy yhtään mihinkään. Yksilöiden kauttahan tuo sitten lopulta paljon menee, Justukset sun muut kun saadaan kuriin niin pystytään voitosta taistelemaan. Tapiolassa on ollut meillä hyviä pelejä aiemminkin, Pentikäinen puntaroi.

Kovimmassa pistetahdissa öljymiehiltä on koko liigan pistepörssin kakkosena oleva  Heikki Iiskola (19+25=44), perässä tulevat Justus Kainulainen (23+14=37) sekä Aaro Astala (16+13=29). Maalilla vastuun on kantanut pääosin Joonas Kaltiainen, Niko Nordströmin stuntatessa kolmeen otteeseen.

– Pallolla pitää olla hyvä ja kärsivällinen, siellä on vastassa taitavia pelaajia, joille ei hirveästi parane vastahyökkäyksiä antaa. Pallolla ja ilman pitää pystyä puolustamaan hyvin ja sillä roikkua mukana pelissä, niin sillä se voitto on otettavissa.

LASBin viimeisin voitto öljymiehistä on joulukuulta 2019, joten tätä saldoa olisi hyvä paikka kaunistella tänä viikonloppuna.

LASB-OLS lauantaina 14.1. klo 17.00 Lahti Energia -areena

Viikonlopun toinen ottelu käydään heti lauantaina kotiareenalla, kun LASB saa vieraita Oulusta. OLS kamppailee LASBin ja Jymyn kanssa yhä kahdeksannesta sijasta ja viimeisestä pudotuspelipaikasta, joten keskinäisessä ottelussa panosta riittää.

Oululaiset ovat ennen viikonlopun pelejä LASBia pisteen perässä sijalla yhdeksän, kasassa joukkueella on 19 sarjapistettä. Voittoja joukkue on pystynyt napsimaan alempana olevilta FBC Turulta ja EräViikingeiltä, kuten myös Jymyltä ja yhden LASBilta. Ainoa voitto ylemmän kastin vastustajista on tullut Oilersin vieraana.

– OLS on ollut meille aina vaikea vastustaja, vaikka koko liiga-aika on aika samoista sijoista tapeltu, niin OLS on ollut useimmiten niskan päällä meitä vastaan. Toivotaan, että saadaan hyvä peli. Pallo pitäisi saada itselle, on oltu tosi ongelmissa välillä omassa puolustuspäässä OLSsin kanssa, Pentikäinen sanoo.

OLS:n pisteykkönen on tälläkin kaudella ollut läänintaiteilija Joni-Arttu Sieppi 22+10=32 pisteellään, mutta kakkosnimi onkin sitten hieman yllättävämpi: läpimurtokauttaan pelaava 18-vuotias Luukas Hyvärinen, jolla kasassa on 12+15=27 pistettä. Kolmas 20 pisteen ylittäjä toistaiseksi on ollut kapteeni Olli Kinnunen (17+5=22).

Joukkueet kohtasivat kertaalleen lokakuussa Oulussa, tuosta pelistä ei oransseille kovin ruusuisia muistoja jäänyt. LASB johti ottelua peräti 6-2 36 peliminuutin jälkeen, mutta OLS tuli lopulta tasoihin ja ohi, jättäen LASBin tyhjin käsin tuosta pelistä.

– Itselläni on aika vähän tuntumaa tämän kauden OLSsista, kun en viimeksi heitä vastaan pelannut enkä ole heidän pelejään juuri nähnyt. Oulussa heitä vastaan oli kyllä pahan luokan sulaminen LASBilta, luulisi olevan ainakin hampaankolossa pojilla siitä. Toivotaan, että saadaan kotiyleisön edessä ehjä esitys.

Ketä seurata viikonlopun peleissä, kuka on tullut kovalla energialla uuteen vuoteen?

Salokankaan Julius on ollut hyvällä jalalla liikenteessä, ja saanut maaleja ja pörssejä muutenkin aikaan. Hirveä laukaus sillä on kun pääsee käyttämään, Pentikäinen sanoo.

Tervetuloa lauantaina hallille jännittämään ja kannustamaan! Ottelussa julkaistaan myös merkittäviä sopimusuutisia, joten sitä suuremmalla syyllä kannattaa suunnata Suurhallille.

Kuva: Petteri Laine.