Otteluraportti: Ei pisteitä tuliaisiksi Espoosta

LASB ei saanut Espoosta pisteitä tuliaisiksi, kun joukkue kävi pelaamassa vuoden ensimmäisen ottelunsa Oilersin vieraana. Santtu Pohjonen antoi maalillaan vieraille mahdollisuuden taistella pisteistä, mutta kiriä ei saatu aikaan. Oilers piti kolme pistettä itsellään 2-5 -lukemin 

Avauserässä hallitsevampi osapuoli oli kotijoukkue Oilers. Peli oli aaltoilevaa, mutta paremmat maalipaikat tulivat kotijoukkueelle. Aaro Astala aloitti maalinteon Heikki Iiskolan löydettyä tämän vapaana takatolpalta, ja siitä passista oli helppo ohittaa Santtu Pohjonen. Tuomas Iiskola lisäsi kotijohdon kahteen maaliin jo minuutin kuluttua edellisestä maalinedushässäkästä. LASBille tarjoutui erän loppuun ylivoimatilaisuus, mutta siitä ei tulosta saatu aikaan. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 0-2 -tappiolla.

Toinen erä sai LASBin osalta ei-toivotun alun, kun Niko Einiön menetys keskialueella johti vastahyökkäykseen, josta Astala pääsi iskemään Oilersin kolmannen osuman. Einiö kuitenkin pääsi kuittaamaan erheensä myöhemmin erässä, sillä Santtu Pohjosen pitkä heitto vapautti tämän läpiajoon ja Einiö sai maalata LASBin ensimmäisen osuman ennen erän puoltaväliä. Kolmen maalin erolla mentiin kuitenkin kolmanteen erään, kun Oilers onnistui erän lopun ylivoimallaan nostamaan pelin 1-4 -lukemiin.

Kolmanteen erään LASB teki ketjumuutoksia, ja penkiltä kaivettiin pelaavaan kokoonpanoon Jere Sulander, Emil Karkulowski ja Vili Ahola. Johtuiko muutoksista vai mistä, mutta vieraat saivat hieman paremmin pelistä kiinni ja paikkoja luotua hyökkäyspäässä. Tulostakin saatiin aikaan Lauri Palvailan sivaltaessa viivasta kauden viidennen maalinsa ja LASBin kahden maalin päähän. Paikkoja olisi ollut enempäänkin, mutta lisää ei saatu aikaan. Ylivoimatilaisuutta tarjottiin vielä loppuminuuteilla, mutta sen ainoa onnistuminen hylättiin Tiitus Salokankaan ilmaveivin oltua korkealla mailalla tehty. Heikki Iiskola kaunisteli Oilersin voittolukemat 2-5 vielä tyhjään maaliin lopuksi.

– Pari erää oltiin vähän taka-alalla, mutta kolmannessa erässä tuntui, että tullaan vielä tasoihin. Oli sen näköinen ilme ja saatiin vähän tuoretta jalkaakin kentälle. Karvaasti jäätiin kuitenkin kolme maalia tappiolle, hyvä oli peli-ilme kuitenkin, Konsta Lehtonen sanoo.

– Yksi syy ilmeen parantumiseen voi olla se, että tuo meidän sotasankari Jere hyppäsi askiin ja alkoi pitämään komentoa penkillä, pojat alkoi pelaamaan sitten. No ei, päätettiin porukalla, että ei me näin huonoja olla ja täältä vielä noustaan. Tahdonvoimaa se oli.

Lehtonen itse pelasi Oilersia vastaan ensimmäisen täyden ottelunsa moneen kuukauteen. Meno oli totutun energistä, varsinkin kolmannessa erässä Sulanderin tultua miehen ketjukaveriksi.

– Pari kuukautta melkein oli vierähtänyt viimeisestä täydestä pelistä, oli ensin koronaa ja jälkioireita, sen myötä oltiin hetki sivussa. Hyvältä tuntui pelata, pakko myöntää. Ei se niin vakio ole, että voi urheilla. Pisti se ihmetyttämään, kun rappuset noustessa olo on kuin cooperin testin jälkeen. Kyllä hymyilyttää kun pelien makuun taas pääsi.

– Hymyilytti kumpaakin kun kuultiin, että päästään samaan kenttään, kun kumpikin ollaan tuollaisia vauhtikoneita. Minä nyt toki enemmän vaan rymyän, mutta Jere tekee tuon juoksuhomman. Sitten kun oli vielä tuo vetoäijä (Jasper) Juuti keskellä, se oli ihan hyvä kombo, katsotaan mitä huominen tuo tullessaan. Ainakin Jeren kanssa puhuttiin, että oli mukava pelata kun samalla aaltopituudella mentiin, Lehtonen kertaa.

Kauaa ei taas ehditä tappiota märehtiä, kun jo huomenna lauantaina on edessä tärkeä ottelu OLS:aa vastaan. Oranssit ovat oululaisia pisteen edellä kahdeksannella sijalla, joten yhtään pisteitä ei pitäisi tiputtaa.

– Lauri Palvailan pelissä oli halu ja tahto kohdillaan, samanlainen asenne pitää saada koko joukkueeseen huomenna. Hyvät asiat mukaan ja maaleja, harvoin kahdella maalilla pelejä voittaa, maalintekoa ja asennetta tarvitaan, jotta niin sanottu kuuden pisteen peli kairataan, Lehtonen ohjeistaa

LASB-OLS lauantaina 14.1. klo 17.00 Lahti Energia -areenalla

Kuva: Esa Takalo.