Tehomiehet Tiitus Salokangas ja Tatu Havula jatkavat oranssissa ensi kaudellakin – “Lahessa on hyvä olla”

Ilolla ilmoitamme, että Tiitus Salokangas ja Tatu Havula jatkavat LASBin riveissä tämän kauden jälkeenkin. Molempien taitureiden sopimukset kattavat tulevan 2023-2024 -kauden. Kaksikko on ollut joukkueen kovimpia pistemiehiä niin kuluvalla kuin edelliselläkin kaudella.

– Aika hyvä fiilis on siitä, että saatiin tämä vihdoin maaliin. Pitkään oli juteltu, että mikä olisi fiksuin vaihtoehto tässä vaiheessa ja miten olisi tulevaisuuden kannalta järkevin tapa edetä. Tultiin siihen tulokseen, että tämä on tähän paikkaan oikea valinta. Heti kun paperiin laittoi nimen niin tuntui, että oli ehdottomasti oikea ratkaisu, Salokangas kertoo.

– Tällä hetkellä Lahessa on hyvä olla, täällä on porukat lähellä ja kaikki on lähellä. Tämä on mulle kuin koti, täällä on erittäin mukava olla.

Salokangas, 19, on Sbandyn kasvatteja, ja siirtyi LASBin junioreihin 15-vuotiaana kaudeksi 2018-2019. Liigapelejä Tiituksella on tilastoissaan jo viideltä kaudelta, mutta paikkansa vakiokoonpanossa tämä vakiinnutti 2020-2021 -kaudella, ja lopullinen läpimurto liigan eliittiin nähtiin viime sesongilla. Äärimmäisen taitavan rightin laiturin veivejä ja kikkoja on monesti nähty highlight-koosteissa.

– On erittäin hyvä fiilis, helpottunutkin omalla tavallaan, kun sai tässä vaiheessa jo hommat selväksi eikä tarvitse sen enempää miettiä. Tosi hyvät fiilikset, kiva olla Lahessa myös ensi kaudella. Oli muutaman muun seuran kanssa pidempäänkin keskustelua, mutta loppujen lopuksi tämä oli reilusti paras vaihtoehto, Havula puolestaan sanoo.

Havula, 20,  puolestaan on joensuulaislähtöinen sentteri, joka siirtyi Lahteen viime kaudeksi hakemaan liigapaikkaa. Kahden tehokkaan kasvattiseura Josbassa pelatun divarikauden jälkeen hyppy liigatasolle oli varsin vakuuttava, kun jo ensimmäisellä kaudella mies takoi tehot 5+13=18 ja tällä kaudella lukemat ovat jälleen paranemassa. Havula johtaa oranssien ykkösketjua jo toista vuotta putkeen, ja sama homma jatkuu ensi kaudellakin. Havulalta löytyy palkintokaapistaan U19-MM -hopeaa kesältä 2021.

– Kiitän poikia siitä, että sopimukset on tässä vaiheessa jo saatu tehtyä. Se tuo työkaluja ja asioita lopun joukkueen kasaamiseen. Hyvä viesti se on, että he uskovat meidän nuoreen ja potentiaaliseen joukkueeseen ja haluavat olla mukana rakentamassa LASBia ja lahtelaista salibandya eteenpäin. Tosi onnellinen voi olla siitä, että saa poikien kanssa yhteistyötä jatkaa ja auttaa heitä vielä paremmiksi, päävalmentaja Kalle Tyrkäs kommentoi.

Kuvat: Tomi Saarivirta.