Otteluraportti: LASB Karku-matkalla – Emil Karkulowskin kolmen pisteen ilta siivitti LASBin tärkeään voittoon OLS:sta

Odotetun tasainen oli lauantai-illan kotikamppailu OLS:aa vastaan, mutta oranssit onnistuivat lopulta pitämään täydet kolme pistettä itsellään 7-6 -loppulukemin. OLS:n kolmannen erän kiri nostatti pulssia, mutta se riitti vain maalin päähän. Illan sankari oli kolme tehopisteen Emil Karkulowski. 

Oranssit saivat otteluun lentävän lähdön, kun jo heti ensimmäisten hyökkäysten kautta joukkue pääsi tulostaululle. Jasper Juuti pääsi nousemaan itse hyvälle vetopaikalle keskisektoriin ja avasi maalihanat jo ensimmäisen minuutin jälkeen. Peli oli varsin avointa ja tontteja tarjoutui molemmille joukkueille, mutta enemmän niitä siunaantui LASBille. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue pääsi uudemman kerran tulostaululle, tällä kertaa Niko Einiön laukauksesta suoraan Joonatan Surakan syötöstä.

Pian kuitenkin oransseille sattui musta hetki. Oululaiset pääsivät ensin maalin päähän Riku Ruonakankaan maalilla. Pian tämän jälkeen LASB joutui vielä alivoimalle, ja OLS:n ylivoima ei tarvinut kuin yksitoista sekuntia aikaa pelin tasoittamiseen. Oranssien vahva alku oli valumassa viemäriin. Positiivisen lopun erälle pukukoppimaalin myötä LASB kuitenkin sai, kun Tatu Havula korvasi aiemmin ottamansa jäähyn sivaltamalla LASBin 3-2 -johtoon viimeisellä minuutilla.

OLS kuittasi pelin jälleen tasalukemiin toisen erän alkuun Luukas Virolaisen maalilla. Tästä ei LASB lannistunut, vaan ensin Lauri Palvaila kampesi joukkueensa jälleen johtoon, ja tämän jälkeen alkoi Emil Karkulowski –show. Toiseen erään kolmoskentän laitaan mukaan penkin päästä tullut Karkulowski syötti peräkkäisissä vaihdoissa kaksi maalia, ensin Tiitus Salokankaalle ja myöhemmin Jesse Arolalle. Tarjoilut olivat sellaisia namupasseja, jotka saivat Ruudun selostaja Tuomo Reposenkin hämilleen. OLS sai vielä pelin palautettua kahden maalin päähän erän lopulla Valte Karvosen viimeistellessä illan toisen maalinsa ja lukemat 6-4:n.

– Se oli aika lentävä lähtö, helppohan siihen kenttään oli hypätä mukaan kun oli jossain määrin tuttu ketju. Varsinkin Tiituksen kanssa ollaan pelattu ihan pikkunatiaisesta asti samassa kentässä, siellä kemiat kohtaa ja lavat löytyy. Varmaan jonkinnäköinen ketsuppipulloefekti siitä sitten oli. Tuli hyviä paikkoja ja kaverit haki niitä hyvin, onnistui aika lailla kaikki, Karkulowski myhäilee onnistumisistaan.

Lisää herkkua Karkulowskilta nähtiin vielä kolmannen erän alkuun, kun tämä pääsi avaamaan myös liigauransa maalitilin! Mies päivysti maalin edessä ja pääsi laittamaan Jesse Arolan toimittaman pallon ohi OLS-vahti Roni Tuonosen, ja viimeistään tässä vaiheessa LASBin penkillä oltiin yhtä hymyä kolmen maalin johdossa. OLS pyrki kuitenkin tätä hymyä hyydyttämään, ja viimeisellä kympillä alkoi jauhaa kavennuksia ilman maalivahtia. Ensimmäinen syntyi kolme ja puoli minuuttia ennen loppua, ja vielä toinen viimeiselle minuutille mentäessä, molemmat OLS:n tämän kauden komeetan Luukas Hyvärisen lavasta. Maalin ero viimeisellä minuutilla, ja edessä oli hurja taistelu. Vieraat saivat luotua vielä pari maalipaikkaa, mutta lopulta summeri soi ja LASB sai otettua ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa sitten lokakuun alun.

– Aika maukas voitto, kolmen pinnan voitoilla ei ole hirveästi juhlittu, se maistuu etenkin näin kuuden pisteen matsissa pahinta kilpailijaa vastaan. Maistuu, maistuu kovasti, Karkulowski tunnelmoi pelin jälkeen.

– Alku oli meiltä tosi hyvä, kaikki kolme kenttää pelasivat aika raikkaasti, pallo liikkui ja miehet liikkui. Saatiin parin maalin kaula alkuun, sitten siitä suvantovaiheesta en osaa sanoa mistä se tuli. Aika hyvin hanskassa oli peli kuitenkin koko 60 minuuttia, paikoille päästiin eikä mitään suurempia hätiä ollut.

LASBilla on jälleen edessään kahden viikon pelitauko, kun seuraavat ottelut ovat edessä vasta lauantaina 28.1. vieraissa Happeeta vastaan ja sunnuntaina 29.1. kotona Indiansia vastaan.

Kuva: Petteri Laine.