Otteluraportti: LASBin paluu pelitauolta oli mollivoittoinen – Happee vei voiton selkein lukemin

LASB jäi Happeen jalkoihin pahasti Jyväskylän illassa, kun jyväskyläläiset hakkasivat maaleja kovalla prosentilla, loppulukemien ollessa 13-6. Parannettavaa jäi paljon sunnuntaina häämöttävään Indians-kotiotteluun. 

Avauserässä LASBin otteet olivat sanalla sanoen huolimattomia. Harhasyötöt leimasivat peliä, ja ensimmäinen omissa helähti jo ensimmäisellä minuutilla. Happee lisäsi johtoaan kahteen Markus Salmen tarkalla kudilla, ja tämäkin tilanne lähti LASBin harhasyötön seurauksena. Vieraat saivat toivon kipinää kahdeksan minuutin jälkeen Tatu Havulan jatkaessa Joonatan Surakan toimituksen maalille verkkoon saakka, mutta tätä iloa ei kauan kestänyt. Jo puolen minuutin kuluttua Happee nousi uudelleen kahden maalin johtoon Salmen illan toisella, ja tässä vaiheessa LASBin maalilla aloittaneelle Santtu Pohjoselle riitti, ja tämä teki tilaa Pasi Järviselle. LASB nousi jälleen maalin päähän nopeasti Jesse Arolan ronkkiessa Konsta Lehtosen laukauksen paluupallon maaliin. Jälkimmäisellä kympillä ei maaleja nähty, mutta molemmissa päissä riitti silti paikkoja. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Happeen 3-2 -johdossa.

Toiseen erään LASB tuli raikkaalla jalalla, sillä jo ensimmäiseen vitoseen joukkue väänsi pelin tasoihin ja meni vielä maalin johtoonkin Jere Sulanderin ja Emil Karkulowskin maaleilla. Seuraava vitonen oli kuitenkin puhtaasti Happeen, joka nakutteli peräti neljä maalia kolmeen minuuttiin ja käänsi pelin jälleen itselleen. Tuon shokkihoidon jälkeen LASB ei tahtonut päästä enää peliin kiinni, ja hommaa synkensi viisi minuuttia ennen loppua Julius Salokankaan ottama jäähy, jonka myötä Happee nosti johdon ensin neljään maaliin ja heti perään viiteen. Pientä lohtua vieraat saivat viimeisellä minuutilla Konsta Lehtosen osumalla, kun tämä ronkki pallon maaliin Emil Karkulowskin vedon jäätyä pomppimaan maaliviivalle. Toiselle erätauolle lähdettiin Happeen 9-5 -johdossa.

Kolmas erä ei tuonut enää kaivattua käännöstä peliin. Happee lisäsi johtoaan entisestään kahdella nopealla maalilla erän alkuun, mutta Niko Einiö toi vielä toivoa LASBille iskemällä yhden kavennuksen. Se jäi kuitenkin erän ainoaksi, mutta Happee viimeisteli vielä kaksi. Loppulukemat tulostaululla olivat näin ollen 13-6 Happeelle.

– Heikko esitys ensimmäisessä erässä, siitä selvittiin vielä numeroiden valossa. Toisen erän alku oli meiltä hyvä, pystyttiin pysymään pallossa siinä hyvin. Sitten tapahtui jotain, Happee vei pelin hallinnan ja meillä alkoi tulla paljon virheitä eikä pallo tuntunut jäävän omille millään. Vastustaja naulasi sitten ties kuinka monta maalia. Jouduttiin sellaiseen kierteeseen, kun Happee hallitsi peliä eikä meillä oman pään pelikään ollut parhaimmillaan tänään. Yleensä on pystytty puolustuspelillä suorittamaan hyvällä tasolla, mutta tänään ei sekään ollut kovin hyvää, Lauri Palvaila summaa pelin jälkeen.

Palautumisaika seuraavaan peliin on varsin lyhyt, kun heti sunnuntaina pelataan iltapäivällä neljältä. Paljon täytyy lyhyessä ajassa ehtiä parantamaan, ja vielä palautuakin siinä sivussa.

– Syödään vähän murkinaa, ajellaan Lahteen ja käydään nukkumaan. Aamulla heräillään, vähän ulkoillaan ja syödään ja ruvetaan valmistautumaan Inkkarin kaatoon. Tuskin kukaan on unohtanut, että kyllä me pelatakin vielä osataan, pitää huomenna saada se paremmin näkymään, muuten ei ole pisteitä tulossa. Parasta pitää saada pöytään. Jokaiselta meiltä löytyy se halu suorittaa parhaalla mahdollisella tasolla ja antaa kaikkensa tohon peliin, ei siihen sen kummempia kikkoja ole, Palvaila paaluttaa.

LASB – Indians sunnuntaina 29.1. klo 16.00 Lahti Energia -areenalla

Kuva: Esa Jokinen.