Lahtelaisyleisö saa nauttia Niko Einiön ja Julius Salokankaan esityksistä myös seuraavat kaksi kautta – “LASB on hyvä paikka kehittyä”

Seuraavat kiinnitykset ensi kauden oranssijoukkueeseen on tehty, ja tärkeiksi sopimuksiksi voidaan ehdottomasti tituleerata näitäkin. Joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikkaa pitävä Niko Einiö sekä paikkansa LASBin puolustuskalustossa vakiinnuttanut Julius Salokangas jatkavat kumpikin LASBin riveissä kaksi seuraavaa kautta.

– Tuo sellaista rauhaa, kun sopimus on tehty.  Täällä on ollut hyvä olla, ja LASB on hyvä paikka kehittyä ja pelata isolla vastuulla, en kokenut hyödylliseksi vaihtaa maisemaa. Ulkomaille lähtö kiinnostaa kyllä jossain vaiheessa, mutta ei ole vielä tarvetta sinne lähteä, Einiö kertoo.

Mitä odotuksia tehokkaalle hyökkääjälle voidaan asettaa seuraaville kahdelle kaudelle?

– Muutaman maalin jos nykäisisi, Einiö kiteyttää.

– Tosi onnellinen voi olla, että Niko haluaa meillä jatkaa. Hän on joukkueelle iso palanen, rightin kaveri, hyvä maalintekijä ja urheilija isolla U:lla. Siinä hän on joukkueen kovimpia jätkiä, hän tuo muulle joukkueelle tietyn urheilijan mallin, testituloksillaan ja urheilijan elämällä. Ensimmäisestä vuodesta tähän kauteen hänellä on tullut iso kehitysaskel viisikkopelaamisessa ja uskon, että tuosta tarina vielä jatkuu. Hyvä valinta Nikolle ja hyvä valinta meille, uskon hyvään ja hedelmälliseen pariin seuraavaan vuoteen, LASBin päävalmentaja Kalle Tyrkäs sanoo.

Einiö, 22, pelaa toista kauttaan Lahdessa siirryttyään Steelersistä LASBiin viime kaudeksi. Ensimmäinen kausi jätti toivomisen varaa otteissa, vaikka mies 15 maalia viimeistelikin. Tällä kaudella tahti on ollut kovempi, kun 22 otteluun kasassa on jo 18+5=23. SC Topin kasvatti on tarjonnut jo nyt lahtelaisyleisölle hienoja hetkiä, ja lisää on varmasti luvassa tulevina vuosina!

Salokankaan veljeksistä vanhempi, Julius, pääsi viime kaudella vakituisemmin liigaympyröihin mukaan, ja tällä kaudella vielä kasvaneen vastuun myötä myös maaliverkot ovat heiluneet Juliuksen tulisesta laukauksesta. Vankkaotteinen puolustaja on tällä kaudella luutinut lähinnä joukkueen kolmoskentällisessä ja hyvä kemia muun muassa velipoika Tiituksen ja Jesse Arolan kanssa on näkynyt hienoina syöttösommitelmina.

– Hyvät fiilikset sopimuksesta, ei tarvitse koko aikaa miettiä mitä sitä elämällään tekee. Koulu sitoo tänne vielä pariksi vuodeksi, miksi ei sitten pelaisi täällä sen aikaa. Oli aika selvä ratkaisu, ei ollut mielessä sen enempää lähteä muualle sähläämään, Salokangas sanoo.

– Koko ajan on menty eteenpäin ja saatu pelipaikkaa vakiinnutettua. Kun se alkaa olla vakiinnutettu, niin voi ehkä alkaa tekemään jo tulostakin ja pelaamaan omilla vahvuuksilla. Tähän asti on menty enemmän sen ehdoilla, että mitä vaaditaan, että pelaamaan pääsee. Nyt yritetään ajaa omaa roolia eteenpäin, hän lupailee.

– Julle on jatkanut kehittymistä tällä kaudella edelleen. Kauden alussa hän ei ollut ihan parhaimmillaan, joutui hieman haeskelemaan itseään ja paikaansa joukkueessa. Hän on hyvä esimerkki siitä, että kun tekee vain duunia ja uskoo omaan tekemiseensä, niin sillä voi raivata itsensä vaikka minne. Meillä alkaa olla jo sen verran yhteistä matkaa, että hänessä näkyy se, että kaikki perusasiat mitkä sovitaan, puhutaan ja tehdään on hyvällä mallilla. Veto hänellä on myös todella hyvä. Suunta hänellä jatkuu varmasti ylöspäin. On hienoa, että hänkin haluaa jatkaa, Tyrkäs summaa.

Kuvat: Petteri Laine, Roosa Vilkanen.