Otteluraportti: Oransseilla ei kulkenut Indiansiakaan vastaan – “Parempi puhaltaa yhtenä viikonloppuna kaikki pihalle, niin ei tarvitse enää jatkossa puhaltaa näin pahasti ulos”

LASBin vaikea tammikuun päätösviikonloppu sai myös heikon päätöksen, kun Westend Indians peittosi oranssit kotiaskissa peräti 2-11 -lukemin. Ottelu oli vaikea alusta loppuun, eikä LASB saanut hallintaa pelistä oikein missään kohtaa. 

LASB joutui takamatkalle ottelussa jo avausvitosella Indiansin siirtyessä nopeasti kahden maalin johtoon. Joukkue lisäsi johtoaan erän edetessä aina viiteen maaliin saakka, rangaisten LASBia virheistä kovalla prosentilla. Oransseille tarjoutui erän lopussa ylivoimatilaisuus, mutta tulosta siitä ei saatu, näin ollen tauolle 0-5 -lukemissa.

Toiseen erään LASB sekoitti hieman ketjujaan parilla pelaajavaihdoksella, mutta toivottua tulosta nekään eivät tuoneet, vaan Indians pääsi iskemään jo kuudennen maalinsa heti avausminuutilla. Kuudes maali oli liikaa myös Santtu Pohjoselle LASBin maalilla ja tämä teki tilaa Pasi Järviselle, kuten lauantain pelissäkin. Niko Einiön viimeistelemä kotijoukkueen avausmaali toi pientä toivonkipinää erän puolivälissä, mutta sekään ei kauaa lohduttanut, kun Indians kuittasi sen nopeasti ja iski vielä erän lopussa lukemiksi 1-8.

Myös kolmannen erän alkuun Indiansin nopea maali latisti kotijoukkuetta. Niko Einiö pystyi iskemään vielä toisen kavennuksen oransseille, mutta se jäi joukkueen illan viimeiseksi. Viimeistä kymppiä sävyttivät LASBin jäähyt, joiden aikana Indians teki vielä kaksi maalia, loppulukemien ollessa summerin soidessa murheelliset 2-11.

– Peliä ennen tuntui, että eilisen jälkeen olisi saatu otettua itseämme niskasta kiinni ja ryhtiä tekemiseen. Vastustaja sai tänäänkin ilkeät maalit heti alkuun ja meidän tekeminen vähän lässähti siitä. Toisessa erässä alettiin saamaan ottelusta paremmin kiinni, mutta ei tällä kertaa riittänyt. Tietyllä tapaa varmaan parempi puhaltaa yhtenä viikonloppuna kaikki pihalle, niin ei tarvitse enää jatkossa puhaltaa niin pahasti ulos, LASBin maalilla kahteen erään peräti 19 koppia ottanut Pasi Järvinen puhui pelin jälkeen.

Seuraavat ottelut tulevat melko nopeasti eteen, kun ensi viikolla pelataan kaksi kotiottelua. Torstaina vastaan asettuu Oilers ja sunnuntaina TPS. Järvinen uskoo, että tämän viikonlopun vastoinkäymiset kasvattivat joukkuetta.

– Nyt jokaisella pitää löytyä oikea kiukku arkitekemiseen. Turha tässä on synkistellä, ollaan edelleen pleijariviivalla ja hommat jatkuu. Treenataan vielä tilkan paremmin ja ehjemmällä kokoonpanolla, niin varmasti hyvä tulee. Tästä saadaan hyvä oppi mukaan, ja se näkyy sitten loppukaudesta juhlintana, hän sanoo.

Kuva: Petteri Laine.