Otteluraportti: LASBin esitys parani huomattavasti, mutta pisteisiin se ei riittänyt – “Hyvä kasvojenpesu meiltä”

Lahtelaiset ottivat kuskin paikan ottelussa heti alkuun. Kun ottelua oli pelattu vähän yli kuusi minuuttia, Janne Jaanus iski kotijoukkueen 1-0 johtoon Tatu Havulan komean syötön jälkeen. Jere Sulander oli takomassa LASBin toisen maalin ilmaveivillä, mutta se hylättiin korkean mailan takia. Vierailijat tasoittivat pelin ajassa 13:47, kun Tuomas Iiskola isk 1-1 -maalin. Lisää oli tulossa, mutta Oilersin seuraava hylättiin, kun maali oli pois paikaltaan, jolloin laukaus olisi mennyt ohi maalin. Pian tämän jälkeen Oilers sai myös hyväksytysti tehtyä 1-2 maalinsa, maalin tekijänä oli Markus Markkola. Öljymiehet saivat erän viimeisellä vitosella rangaistuslaukauksen, josta Justus Kainulainen iski liigauransa 200. runkosarjamaalin ja vierailijat 1-3 johtoon. Jere Sulander kavensi kuitenkin lukemat 2-3:n juuri ennen erän viimeistä kahta minuuttia. Hetken kesti maalin peli, kunnes Matias Juuranto pidensi välimatkaa kotijoukkueeseen iskien espoolaiset 2-4 tilanteeseen ensimmäiselle erätauolle.

Toiseen erään LASB tuli pienillä kokoonpanomuutoksilla, kun penkillä aloittanut Tino Lindstedt tuli Miikka Pentikäisen tilalle kakkospakkipariin. Seitsemän minuuttia toisen erän alusta nähtiin illan toinen ilmaveivimaali, tällä kertaa Oilersin Heikki Iiskolan lavasta. Tätäkään ei videoilta tarkistelun jälkeen hyväksytä, vaan korkea maila nähdään tässäkin. Heikki Iiskola iskee kuitenkin vierailijat Justus Kainulaisen syötöstä 2-5 tilanteeseen erän puolivälin jälkeen, joten molemmat pelin veivimiehet saivat myös hyväksytyt maalit tililleen. Tauolle olisi voitu mennä neljän maalin tappiolla, kun Oilers sai vielä huipputontin rakennettua aivan viimeisillä sekunneilla, mutta Pasi Järvisen ison torjunnan myötä lukemat pysyivät numeroissa 2-5 toiselle tauolle mentäessä.

Viimeisen erän heti ensimmäisellä kahdella minuutilla Roope Wikström laittoi kotijoukkueen kahden maalin päähän maalinedushässäkästä. Lisämaaleja oransseille ei kuitenkaan tule. Jesse Arola sai viimeisen erän puolivälissä jäähyn, jonka öljymiehet käyttävät hyväksi, kun Matias Veikkola iski Oilersin 3-6 johtoasemiin. Viimeisen erän lopulla LASB otti maalivahdin pois ja haki kavennusosumia kuudella kenttäpelaajalla, mutta oranssien yritykset kilipstyivät enimmäkseen uhrautuvaan Oilers-puolustukseen. Heikki Iiskola paketoi pelin laittamalla pallon vielä tyhjään maaliin, sinetöidessä loppulukemiksi 3-7 Oilersille.

-Oli hyvä kasvojenpesu kahteen edelliseen otteluun verrattuna. Miehekäs esitys meiltä, vaikka Oilers ottikin pisteet. Voittoa lähdettiin hakemaan, sinänsä pettynyt pitää olla siihen. Maalipaikoista saattoi jäädä tänään kiinni, Oilers teki omista tonteistaan, me ei niinkään. Kolmella maalilla Oilersia harvemmin voittaa, LASBin parhaana pelaajana palkittu Jere Sulander summaa pelin jälkeen.

LASBin seuraava ottelu on edessä sunnuntaina kotiaskissa, kun vieraaksi saapuu sarjakärki TPS klo 16 alkavaan otteluun.

Kuva: Petteri Laine.