Otteluennakko: Sarjakärki TPS oranssien vieraaksi Lahen sunnuntai-iltaan

Viikon toisessa kotiottelussa LASBia vastaan asettuu sarjakärki Turun Palloseura, joten vastus ei torstaista ainakaan helpotu. Yhden yllätysvoiton TPS:sta LASB on tällä kaudella jo ottanut, joten toinen on tilauksessa. 

LASB pelasi viimeksi torstaina kotiottelun Oilersia vastaan, ja onnistui tuossa ottelussa kasvojenpesussa edellisten otteluiden murskatappioiden jälkeen. Pisteitä ei kuitenkaan jäänyt käteen, kun Oilers otti voiton 3-7 -lukemin. Kahdeksas sija ja pudotuspelipaikka on vielä oranssien hyppysissä, mutta pisteitä tarvittaisiin silti lisää, kun OLS hengittää niskaan kolmen pisteen päässä.

– Oli hyvä kasvojenpesu kahteen edelliseen otteluun verrattuna. Miehekäs esitys meiltä, vaikka Oilers ottikin pisteet. Voittoa lähdettiin hakemaan, sinänsä pettynyt pitää olla siihen.

Maalipaikoista saattoi jäädä siinä pelissä kiinni, Oilers teki omista tonteistaan, me ei niinkään. Kolmella maalilla Oilersia harvemmin voittaa, LASB-hyökkääjä Jere Sulander summaa torstain esitystä.

Oranssien parhaana pistemiehenä on suurimman osan kaudesta häärinyt vastikään kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt Niko Einiö  (20+5=25). Kovalla tahdilla pisteitä ovat takoneet myös Tatu Havula (10+12=22), Tiitus Salokangas (12+9=21), Jasper Juuti  (9+11=20),  ja Joonatan Surakka (7+12=19). Viime viikonlopun murskatappioissa maalilla aloitti Santtu Pohjonen, joka teki molemmissa tilaa Pasi Järviselle. Järvinen pelasi torstaina Oilersia vastaan, joten saa nähdä pelaako “vanha” myös sunnuntaina.

Sunnuntain vastustaja TPS on pelannut vahvan kauden, ja sen myötä joukkue majaileekin sajataulukon piikkipaikalla. Talven tullen joukkueen vire on hieman hyytynyt, kun viikonloppuna joukkue hävisi kotonaan SPV:lle ja oli lähellä hävitä myös OLS:lle, mutta pystyi tuosta voittolaukauksilla voiton raapimaan. Edellisen pelin joukkue pelasi torstaina, jolloin taipuivat KrP:lle voittolaukauksilla.

TPS:n kaksi parasta pistemiestä mahtuvat koko liigan pistepörssin kärkikymmenikköön. Miko Kailialan 35+17=52 oikeuttaa psitepörssin toiseen sijaan, kun taas Mikko Hautaniemi johtaa maalipörssiä 38 osumallaan ja kokonaispistemäärä 46 nostaa tämän pistepörssin kuudenneksi.

Joukkueiden keskinäisistä otteluista tällä kaudella on ehditty pelaamaan vasta yksi tässä kohtaa, ja tuossa syksyn kohtaamisessa Turussa LASB onnistui hakemaan historiansa ensimmäisen voiton Turusta. LASB voitti ottelun jatkoajalla 2-1 Tatu Havulan kahdella maalilla ja Pasi Järvisen upeilla torjunnoilla.

– Peli-ilmeen voisi koko joukkue ottaa mukaan Oilers-matsista. Edellisissä otteluissa on vähän puuttunut aggressiivisuus ja pelihalut, ne löytyivät nyt. Ne mukaan ja tehdään paikoista maalit, eiköhän siitä voitto irtoa, Sulander arvelee.

LASB – TPS sunnuntaina 5.2. klo 16.00 Lahti Energia -areenalla

Kuva: Anssi Koskinen.