Otteluraportti: Tasaisen alun jälkeen TPS meni menojaan – oransseille neljäs perättäinen tappio

LASB haastoi sarjakärken uskottavasti pelin alussa, mutta toisesta erästä eteenpäin TPS meni menojaan ja latoi oranssien reppuun jälleen murskalukemat 2-11. 

Ottelun alku oli tunnusteleva molemmilta joukkueilta. TPS piti enemmän palloa, mutta LASB sai haettua useita hyvinä vastahyökkäyksiä, mutta niissä viimeisten syöttöjen laatu jätti toivomisen varaa. TPS avasi ottelun maalihanat kuuden minuutin pelin jälkeen Miko Kailialan hakatessa Peteris Treksen laukauksen irtopallon verkkoon muutaman yrityksen jälkeen. Tämä jäi erän ainoaksi maaliksi, ja ensimmäinen kaksikymppinen jättikin uskoa, että oranssi nousee vielä.

Toisen erän alku kuitenkin alkoi kääntää kelkkaa mustavalkoisen vierasjoukkueen suuntaan. Viiden minuutin pelin jälkeen tuomaristo nosti kädet pystyyn LASBin rikkeestä, jonka syy ja tekijä jäi suurimmalle osalle hallin väestä hämärän peittoon. TPS hyödynsi siirretyn rangaistuksen, kun Mikko Hautaniemi nosti vieraat kahden maalin johtoon. Minuutin sisään tästä Tuomas Ojala pääsi nousemaan vapaasti vasenta laitaa pitkin ja sivaltamaan turkulaiset jo 0-3 -johtoon. Erän puolivälissä vieraat pelasivat vielä komealla syöttökuviolla takatolpalle Lauri Stenforsin vapaaksi, ja pelin jo 0-4 -tilanteeseen.

LASBin ottelun tehohetki koitti pian tämän jälkeen. Jesse Arola laukoi pallon takakulmaan ohi Olli Kuisman 32 minuutin pelin jälkeen, ja reilu minuutti tästä Tatu Havula latoi maalin edustalta Joonatan Surakan laukauksen paluupallon nuottaan, näillä nopeilla osumilla oranssit nousivat kahden maalin päähän. TPS kuittasi tämän vajaan minuutin päästä Olli Laineen lämärimaalilla puolesta kentästä, ja Hautaniemen illan toinen osuma pari minuuttia ennen erän loppua nosti eron taas neljään. Niko Einiön ja Joonatan Surakan samanaikaiset jäähyt reilu minuutti ennen erän loppua vaikeuttivat kuitenkin LASBin kiriä entisestään. Peteris Trekse nosti viimeisellä minuutilla lukemat erätauolle numeroihin 2-7.

Toisen erän lopun rangaistuksista jäi tähteelle kolmanteen erään sen verran, että TPS hyödynsi sen rippeet erän alkuun Hautaniemen hattutemppumaalilla. Tämän jälkeen päätöserässä alkoi olla jo pelailun makua, kun voittaja alkoi olla jo ratkennut. Turkulaiset löivät taululle vielä kolme lisämaalia, viimeistellen ottelun loppulukemiksi lasbilaisittain murheelliset 2-11.

– Ehkä numerot vähän mairittelee vastustajaa tänään, vaikka totta kai oli tehokas paikoissaan ja käytti ylivoimansa kovalla prosentilla. Vähän hölmöiltiin kentällä tänään ja se näkyi tulostaululla, LASBista ottelun parhaana pelaajana palkittu Jesse Arola summaa.

Samat joukkueet kohtaavat uudemman kerran jo perjantaina, kun kolmas keskinäinen pelataan Turussa Kupittaan palloiluhallilla. On hieman harvinaisempi tilanne oransseille, että pelataan kaksi kertaa perätysten samaa vastustajaa vastaan.

– Vedetään hyvä treeniviikko alle ja sitten päästään perjantaina Turussa haastamaan samoja kavereita. Kiukkua kyllä riittää siihen. Näytettiin kuitenkin tänään, että osataan pelatakin, ja vastustaja joutuu miettimäänkin vähän eivätkä voi ihan takki auki seuraavaan lähteä, Arola pohtii.

Kuva: Petteri Laine.