Otteluennakko: Sarjan kärkipään haasteet edessä viikonloppuna – “Tarvitsisi taas vähän huuhtoa ja huljutella kasvoja kotiyleisön edessä”

Lasb F-liiga

Runkosarja kaartuu jo loppusuoraansa kohti, kun jäljellä on vielä kahdeksan ottelua. Tulevana viikonloppuna näistä käydään kaksi, ensin perjantaina oranssit matkaavat Turkuun hakemaan revanssia TPS:sta, ja sunnuntaina kotipelissä vastaan asettuu Classic. 

25 ottelun jälkeen LASBin sijoitus sarjataulukossa on yhdeksäs, joskin joukkue on tasapisteissä kahdeksatta sijaa pitävän OLS:n kanssa. Paremman maalieron johdosta oululaiset ovat pykälän ylempänä. Oranssit tarpovat tällä hetkellä neljän ottelun tappioputkessa, ja näistä kolmessa on joukkueen nuottaan hakattu yli kymmenen maalia. Viimeksi sunnuntaina kotiottelussa TPS:aa vastaan tappio tuli lukemin 2-11.

– Suoritukset ovat tietysti olleet alavireisiä, mutta joukkueen tila ei noin muuten sitä ole ollut. Hyvällä meiningillä voi taas perjantaina lähteä koittamaan uudestaan. Viimeisimmässäkin pelissä ehkä numerot vähän liioittelivat, ei se nyt ihan niin huonoa peliä ollut. Helppo siitä on lähteä parantamaan ainakin, LASB-pakki Lauri Palvaila pohtii.

TPS-tappion jälkeen oranssien kapteeni Miikka Pentikäinen peräänkuulutti muun muassa ESS:n haastattelussa laatua joukkueen arkitekemiseen ja harjoituksiin. Haastatteluhetkellä ei vielä joukkue ole niin montaa harjoitusta ehtinyt tehdä, että voisi sanoa onko sitä tullut lisää, mutta saman vaatimuksen allekirjoittaa myös varakapteeni Palvaila.

– Jos saataisiin nimenomaan laadukkaat treenit vietyä läpi,niin eiköhän se ruoki peleihin lähtemistäkin. Jokainen luottaa sitten omiin taitoihinsa ja osaa tehdä asioita pelin sisällä riittävän laadukkaasti. Kaikilla on halu panostaa arkitekemiseen vielä näinä viikkoina kun pelataan. Ei se kivaa ole pelejä isoilla numeroilla varsinkaan hävitä, kyllä me voitoista haluttaisiin pelata.

– Vähän on kokoonpanon puolesta rikkonainen treeniviikko ollut nyt, A-junnut pelasivat eilen ja joitain sairaspoissaoloja ja muita vammoja mitä vielä parannellaan. Aika kapealla on treenattu, mutta ne asiat mitä pitää parantaa on enemmän henkilökohtaisella tasolla olevia juttuja, eikä niinkään vaadi joukkueena yhdessä treenaamista. Jokaisen henkilökohtaiseen tasonnostoon nojaten mennään kohti viikonloppua, Palvaila sanoo.

Runkosarjan loppupätkä on varsin mielenkiintoinen, ja pudotuspelipaikan kohtalon ratkeaminen voi hyvinkin jäädä aivan viimeisiin kierroksiin. Viimeisen kahdeksan ottelun aikana kohdataan kaikki pohjanelikon joukkueet, joten noiden otteluiden merkitys on äärimmäisen tärkeä.

– Jokaisesta pelistä se sama pistepotti on jaossa, ei se haittaisi vaikka tänäkin viikonloppuna napsittaisiin pinnoja. Sitten tietysti tulee ne päävastustajat. Jokaiseen peliin se on samanlailla valmistauduttava, parhaan mahdollisen suorituksen vaatii joka ilta meiltä jos täysistä pisteistä halutaan pelata.

TPS – LASB perjantaina 10.2. klo 18.30 Kupittaan palloiluhalli (Ruutu+)

Perjantaina joukkue suuntaa Kupittaalle TPS:n vieraaksi. Vastustajan metkut tuskin tulevat ainakaan yllätyksenä tässä ottelussa, kohtasivathan joukkueet toisensa viimeksi sunnuntaina. Tämä on LASBille ensimmäinen kerta liigataipaleen aikana, kun joukkue pelaa samaa vastustajaa vastaan kahdessa peräkkäisessä runkosarjaottelussa.

– On uusi tilanne kaikille, luulisi ainakin olevan tuoreena mielessä miten kaveri pelaa ja mikä meni viime pelissä pieleen, ei kannata samoja virheitä toistaa. Tuskin tarvitsee niin paljoa videoita katsoa, kun aika hyvin tietää, mitä perjantaina tehdään, Palvaila sanoo.

Edellisessä ottelussa peli pysyi tasaisena toiseen erään asti, mutta siinä mustavalkoinen vierasjoukkue alkoi mennä menojaan. Tuossa ottelussa etenkin maalipörssiä johtava Mikko Hautaniemi oli vaikea pideltävä oranssien puolustukselle, kun tämä viimeisteli kolme maalia maalin edestä. Maalinedustapelaaminen onkin yksi kehityskohta perjantaille.

– Omaa maalimäärää täytyy kasvattaa ja vastustajan vähän pienentää. Ei sen kummempaa ole heittää tähän. Jos halutaan voittaa,niin meidän täytyy olla hallitseva osapuoli ja pysyä pallossa. Jonkun verran tuli maaleja maalin edestä, TPS on siellä vahva. Peitetään kaikki laukaukset mitä pystytään ja ollaan vähän kovempia joka tilanteessa, sekin varmasti auttaa.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä syksyllä Turussa LASB haki historiansa ensimmäisen voiton TPS:sta jatkoaikavoitolla, joten perjantaina lähdetään jatkamaan tätä trendiä!

LASB – Classic sunnuntaina 12.2. klo 16.00 Lahti Energia -areena

Sunnuntaina päätetään viikonloppu kotikaukalossa, kun vierailulle saapuu hallitseva mestari ja sarjakolmonen Tampereen Classic. Aiempina vuosina ylivoimaisena runkosarjavoittajana näkemään totuttu Classic on tällä kaudella näyttänyt olevan ihan kaadettavissa oleva joukkue, kun tilillä on peräti seitsemän tappiota.

– Jos teemana oli kasvojenpesu joidenkin kotipelien jälkeen,niin kyllä nyt tarvitsisi taas vähän huuhtoa ja huljutella kasvoja kotiyleisön edessä. Syksyllä pystyttiin haastamaan Classicia hyvin Ideaparkissa. Uskon, että pystytään sunnuntainakin voitosta pelaamaan jos vain pystytään parhaimpaamme silloin, Palvaila arvelee.

Classic on pelannut vaihtelevilla miehityksillä tällä kaudella, kun useat kärkimiehet ovat olleet sivussa silloin tällöin, etenkin MM-kisojen jälkeen. Muun muassa Nico Salolla on pelattuna yksitoista ottelua, Mikko Leikkasella kuusi. Parhaana pistemiehenä on toiminut Sami Johansson (28+17=45), jonka siirto ensi kaudeksi Sveitsiin julkaistiin vähän aikaa sitten.

– Kaikkien kentällisten täytyy omassa pelissään onnistua, sen se huippuvastustajia vastaan vaatii. Tarvitaan jokaisen jätkän parasta mahdollista panosta, Palvaila summaa.

Molemmat tämän kauden keskinäiset ovat kääntyneet Classicin hyväksi. Ensimmäinen peli syksyllä Lahessa päättyi 1-9, toinen ennen joulua Lempäälässä 7-3. Jälkimmäinen oli tasainen vääntö kaksi erää, mutta päätöserässä Classic onnistui pelin itselleen kääntämään.

Seuraa heitä -pelaaja?

Arolan Jesse on aika lennossa ollut treeneissä, voisi kuvitella sieltä suunnasta tehoja tulevan. Niko Einiö ja Joonatan Surakkakin tulee jonkun verran viikonloppuna tehoja paukuttelemaan, Palvaila ennustaa.

Kuva: Anssi Koskinen.