Otteluraportti: LASB kaatui taistellen Classicille – “Näytettiin jossain määrin jopa liigajoukkueelta”

Lasb F-Liiga

LASB esitti ryhtiliikkeen mollivoittoisten viime viikkojen jälkeen, kun joukkue haastoi Tampereen Classicin sunnuntai-iltana. Yli kaksi erää oranssit johtivat ottelua, mutta loppuun asti se ei riittänyt, kun Classic haki pisteet 3-4 -loppunumeroin. 

Oranssit saivat otteluun kelpo lähdön, kun jo avausminuutilla Santtu Pohjosen pitkä heitto vapautti Joonatan Surakan läpiajoon, mutta avausmaalia jouduttiin hieman pidemmälle odottamaan. Erä oli tasainen, osin johtuen oranssien ryhtiliikkeestä edellisistä peleistä, osin myös Classicin lepsuudesta. Molemmat saivat luotua tekopaikkoja, mutta LASBin muurina Santtu Pohjonen otti useampia isoja koppeja alusta lähtien, pitäen LASBia pelissä mukana. Maalihanat avasi kolmentoista minuutin pelin jälkeen Jere Sulander, joka pääsi sivaltamaan pallon ohi Oskar Sillanpään Classicin maaliin. Avauserä taputeltiin näin ollen 1-0 -lukemissa.

Toisen erän alkuun Classic pääsi ohittamaan Pohjosen ensimmäistä kertaa, kun Sami Johansson laittoi tarkan lämärin etukulmasta sisään. Merkkipaalumaaleja kun LASBin kotiotteluissa on viime peleissä ollut tapana tehdä, niin tuokin oli Johanssonille peräti 600. tehopiste liigatason runkosarjassa. Odotettu merkkipaalu oli myös LASBin johtomaali ennen erän puoltaväliä. Oranssien ykkösketju sahasi komean syöttökuvion kautta Classic-puolustuksen auki, ja Niko Einiö pääsi laittamaan pallon suoraan Janne Jaanuksen syötöstä Classicin maaliin, tehden näin sadannen tehopisteensä liigassa. Vielä pari minuuttia tästä Roope Wikströmin hieman helpohkosti maaliin uponnut kuti nosti LASBin jo kahden maalin johtoon. Classic sai kuitenkin pukukoppimaalin vielä viimeisellä minuutilla Konsta Tykkyläisen iskiessä kavennusmaalin. Toiselle tauolle mentiin yhä LASBin johtolukemissa 3-2.

Kolmanteen erään tulikin sitten vierasjoukkue ihan eri ilmeellä. Classicin kokemus tiukoista paikoista nosti päätään, ja joukkue laittoi oranssit todella ahtaalle. Omissa oli jatkuvasti kiire, eikä LASB saanut enää oikein paikkojakaan luotua. Jo erän alkuminuuteilla tamperelaiset saivat pallon maaliin Konsta Tykkyläisen toisen osuman myötä, ja peli oli nopeasti tasan. Oskari Heikkilä viimeisteli jo Classicin johtomaalin ennen ensimmäisen kympin loppua, mutta tuo osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen potkumaalina. Kauaa ei kuitenkaan tasatilanne säilynyt, sillä tasan erän puolessavälissä Ville Hietaranta vei Classicin ensi kertaa johtoon. Hallitsevan mestarin hyvyys näkyi etenkin erän lopussa, kun joukkue pelasi johtoasemassa. Se pysyi viisaasti pallossa, eikä antanut oransseille juuri mahdollisuuksia hyökätä. Viimeisillä minuuteilla LASB haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta tulosta ei saatu aikaan. Loppulukemat merkittiin 3-4 Classicin hyväksi, parhaina pelaajina palkittiin LASBilta 24 kertaa torjunut Santtu Pohjonen, ja Classicilta kahden maalin Konsta Tykkyläinen.

– Oli pitkästä aikaa ihan kohtalainen peli meiltä. Tehtiin kaikkemme ja oltiin ihan joukkue tänään, näytettiin jossain määrin jopa liigajoukkueelta. Melkoinen kutosdivariporukka ollaan oltu viime viikkoina, hävitty joka peli 10-0, ihan naurettavaa touhua ollut. Tänään OK esitys, mutta ei sekään hirveästi lämmitä kun nolla pistettä tuli, Niko Einiö summasi mietteensä ottelusta pelin jälkeen.

Yllätykseen oli sauma, mutta sitä ei käytetty. Seuraavat tärkeät pisteet ovat jaossa tulevana lauantaina Seinäjoella SPV:n vieraana, ja etenkin sunnuntaina kotiottelussa OLS:aa vastaan. OLS:n kanssa LASB on yhä tasapisteissä taistelemassa kahdeksannesta sijasta, joten keskinäisestä ottelusta ei panosta puutu. Silloin tarvitaan kaikki hallille kannustamaan!