Otteluraportti: Matias Pietisen kahden maalin ilta laiha lohtu – LASBille kitkerä tappio Seinäjoella

Lasb Matias Pietinen F-Liiga

LASBin ryöstöretki Seinäjoelle ei onnistunut, vaikka mahdollisuuksia oli. Tuloksena 8-3 -tappio. 

Ottelun avauserä pelattiin kotijoukkueen komennossa, LASBin luottaessa lähinnä vastahyökkäyksiin. Seinäjokiset ottivat johtoaseman ottelussa jo neljän minuutin pelin jälkeen, kun Juuso Keskinen sivalsi pallon ohi Santtu Pohjosen. Neljä minuuttia myöhemmin LASB nousi kuitenkin tasoihin Matias Pietisen maalilla, mutta SPV otti johdon takaisin jo ennen erän puoltaväliä Konsta Haukkalan maalilla. Haukkala teki myös kaksi seuraavaa maalia, ja puhtaan hattutempun myötä SPV otti jo kolmen maalin johdon. Emil Karkulowski kuitenkin kavensi vielä lukemiksi 4-2, joissa mentiin erätauolle.

Toinen erä oli maalinteon osalta ensimmäistä rauhallisempi. LASBin ykköskenttä otti kaikki SPV:n neljä maalia omiin avauserässä, mutta toiseen koostumus tuli paremmalla jalalla ja sai painettua peliä hyökkäyspäähän. LASBille tarjottiin paikkaa kaventaa peliä ylivoimalla erän alkupuolella, mutta tulosta ei tullut. SPV pääsi takaisin kolmen maalin johtoon Peter Kotilaisen päästessä kokeilemaan rangaistuslaukausta, ja tämä viimeisteli varmuudella. Varmuudella viimeisteli myös Matias Pietinen illan toisen maalinsa Aatu Harmaalan laukauksen jatkopallosta, ja Harmaala avasi syöttöpisteen myötä liigauran pistesarakkeensa. Harmaala otti erän lopulla tilastoihinsa myös rangaistuksen, mutta siitä LASB selvisi kuivin jaloin. Erän loppuun myös LASB sai ylivoiman, mutta sitä jäi tähteelle vielä kolmanteen erään. Tauolle mentiin lukemissa 5-3.

Kolmannen erän alkuunkaan LASBin ylivoima ei tuottanut tulosta, ja takaa-ajo jatkui joukkueiden ollessa tasalukuisia. Seuraavan maalin teki kuitenkin jälleen SPV Aapo Lokasaaren lavasta, ja lahtelaiset olivat jälleen kolmen maalin takamatkalla. Uusi ylivoimatilaisuus tarjoutui vielä viimeisen kympin alussa, mutta tarina oli tuttu: ei tulosta. SPV pääsi tekemään seitsemännen maalinsa alivoimalla, ja LASBin tilanne alkoi käydä vaikeaksi. Loppua kohden kiriä haettiin vielä kuudella viittä vastaan, mutta ainoa maali tässä tuli LASBin tyhjään nuottaan Juuso Keskisen laukauksesta.

Kotimatka aloitetaan pikavauhtia, jotta joukkue kerkiää palautua huomista tärkeääkin tärkeämpää kamppailua varten. Sunnuntaina klo 16 Lahdessa vastaan asettuu OLS, joka voitto lauantaina Nurmon Jymyn vieraissa, ja näin ollen nousi kolmen pisteen karkumatkalle oransseista ja kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Jotta LASBin pudotuspelitoiveet pysyvät todennäköisinä, olisi sunnuntaina liki pakkovoiton paikka oululaisista.

Tule siis sunnuntaina hallille, nyt jos koskaan LASB tarvitsee kotiyleisön tukea!

Kuva: Roosa Vilkanen.