Otteluraportti: LASB taipui OLS:lle jatkoajalla – “Ei oikein kolmen pisteen voittoja meinata saada”

Lasb F-Liiga

LASBin ja OLS:n välillä nähtiin odotetun tasainen mittelö Lahen sunnuntai-illassa, mutta voitto valui lopulta oululaisten laariin jatkoajalla 4-5 -lukemin. 

LASB avasi ottelun maalihanat reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun jo lauantaina Seinäjoella vahvan pelin pelannut kakkoskenttä iski jälleen. Tällä kertaa maalin makuun pääsi kapteeni Miikka Pentikäinen kauden ensimmäisellä osumallaan. Melkein kymmenen minuuttia johtoasemasta nautittiinkin, kunnes OLS sai ylivoimatilaisuuden, jonka hyödynsi Valte Karvonen ja toi pelin tasoihin. Puolitoista minuuttia ennen loppua sama mies tarjoili syötön Joona Karjulalle, ja OLS siirtyi ottelussa johtoon. Kuitenkin viimeisellä minuutilla Niko Einiö taituroi LASBille tärkeän tasoitusmaalin upealla yksilösuorituksella, kun tämä kiersi maalin ja kiepautti pallon ohi Roni Tuonosen komealla rystylaukausella. Erätauolle mentiin lukemissa 2-2.

Toisen erän maalitahti oli hieman rauhallisempi kuin ensimmäisen. Seuraavaa osumaa saatiin odottaa melkein erän puoliväliin, kun LASBille koitti vuorostaan ylivoimatilaisuus. Oranssien pakkopeli ei ole ottanut toimiakseen, joukkue pelasi 13 ottelua ilman ylivoimamaalia, ja näissä tilaisuuksia oli 15. Aikanaan kaikki kiroukset murtuvat, ja nyt se kävi myös LASBin ylivoimalle, kun Niko Einiö pamautti LASBin johtoon ylivoimamaalilla. Maali jäi erän ainokaiseksi, LASBille tuomittiin vielä erän viime sekunneilla rangaistus, joten kolmanteen erään lähdettiin alivoimalla 3-2 johdossa.

Alivoima kestettiin, mutta kauaa ei mennyt kun OLS tuli jälleen tasoihin erikoistilanteen jälkeen. Lauri Tiiralla oli tilaa nostaa viivasta ja laukoa vapaasti, ja hän tilan käytti hyväkseen. Seuraava osuma nähtiin vasta kahdeksan minuuttia ennen loppua kun Tatu Havula pääsi nousemaan oikeaa laitaa pitkin ja ujuttamaan pallon maaliin.Tärkeästä johto-osumasta ei ehditty kauaa nauttia, kun alle puoli minuuttia tästä OLS tuli jo tasoihin Joona Karjulan laittaessa palloa etuylänurkkaan lähivaparin päätteeksi. LASBille tarjoutui vielä viimeiselle minuutille mahdollisuus ratkoa peli varsinaisella peliajalla, kun Lauri Tiira passitettiin OLS:lta jäähylle. Tulosta ei tullut, vaan OLS-alivoima ja Roni Tuononen pakottivat pelin jatkoajalle, vaikka LASBilla pari kelpo paikkaa olikin.

Ylivoima jatkui vielä jatkoajalle, mutta se jäi tuloksettomaksi. Maalille asti palloa ei jatkoajalla saatu, ennen kuin puoli minuuttia ennen jatkoajan päättymistä OLS onnistui tekemään käännöstä voittomaalin. OLS:lle matkaan kaksi pistettä, LASBilla oli tyytyminen yhteen, joukkueiden piste-ero kasvoi näin ollen neljään pisteeseen.

– Johdettiin suurin osa pelistä, mutta sitten hävittiin. Ei oikein kolmen pisteen voittoja meinata saada. He saivat jonkun käännön siihen loppuun, tekivät maalin ja voittivat. Keräillään itsemme ja lähdetään keskiviikkona pelaamaan taas, kahden maalin iltaa viettänyt Niko Einiö tiivisti pelin jälkeen.

LASB pelaa vielä keskiviikkona Tampereella Nokian KrP:n vieraana, ja tämän ottelun jälkeen joukkueella on vähän yli viikon pelitauko. Pisteitä pitäisi napsia viimeisestä neljästä pelistä mahdollisimman paljon, jotta nousu kahdeksannelle sijalle olisi mahdollinen.

Kuva: Petteri Laine.