Otteluraportti: LASB pelasi tasaisen pelin KrP:n vieraana, maalinteko ei ottanut onnistuakseen – “Yhdellä maalilla on saakelin vaikea voittaa”

Lasb F-liiga

LASB pelasi tasaisen pelin liigan kärkijoukkueisiin lukeutuvan KrP:n vieraana. Loppulukemat 6-1 valehtelevat hieman, sillä LASB olisi maalipaikoistaan viimeistelemällä voinut ottaa pisteitäkin. 

Oransseissa paidoissaan vieraskentällä pelannut LASB sai otteluun unelma-alun, kun jo toisella minuutilla kakkoskenttä jatkoi pirteitä otteitaan viikonlopulta. Aatu Harmaala pääsi unohtumaan vapaaksi takatolpalle, ja Emil Karkulowski pääsi tarjoilemaan tälle syötön ensimmäiseen liigamaaliin. Ketju oli pelasi pirteän erän ja paikkoja olisi ollut enempäänkin. Kotijoukkue tuli kuitenkin tasoihin jo viiden minuutin pelin jälkeen Joona Rantalan tarkalla laukauksella pienestä tilasta. Lisämaaleja erään ei nähty, vaikka molemmilla joukkueilla paikkoja olikin.

LASBin maalilla huhkinut Pasi Järvinen toisen erän heti kohtalaisella pelastuksella, jolla piti lukemat tasoissa. Kuitenkin kolmen minuutin pelin jälkeen Olli Arkkila pääsi laukomaan ruuhkan takaa viivasta ja tämä veto yllätti Järvisen. Erä jatkui tasaisissa merkeissä, LASB kilisytteli maalitolppiakin pariin otteeseen, mutta tulosta ei tässä erässä saatu aikaan hyvistä yrityksistä huolimatta. Erä päättyi synkeissä merkeissä, kun KrP lisäsi johtoaan kahteen maaliin viimeisellä minuutilla, erätaukolukemat 3-1 KrP:n hyväksi.

Kolmannessa erässä oranssien kirivaihde oli päällä, ja peli kulki kelvollisesti. Tulos jäi kuitenkin laihaksi, ja KrP sai erän puolivälin tienoilla tehtyä kaksi ratkaisevan tuntuista osumaa, nostaen pelin 5-1 -lukemiin. Viimeisellä kympillä kavennuksia haettiin ilman maalivahtia ja myös ylivoimalla kertaalleen, mutta kovavireinen Kaapo Kettunen piti oranssit pois tulostaululta. Viimeisen niitin näädät heittivät tyhjään maaliin, ja loppulukemat merkittiin 6-1 nokialaisille.

– Taas parannettiin vähän peliä, kuten viime peleissä muutenkin. Pitkään on otettu vähän nuhaa, mutta on silti saatu rökäletappiopeleistä peliä eteenpäin. Siinä mielessä positiivista, että pystytään tappelemaan voitosta. Karu fakta vaan on, että yhdellä maalilla on saakelin vaikea voittaa. Ei auta, vaikka Santulla tai mulla kuinka pöljä päivä olisi, harvemmin pystytään nollia kuitenkaan pitämään, huippupelin LASBin  maalilla pelannut Pasi Järvisen kertaa pelin jälkeen.

– Täytyy antaa Kettusellekin rispektiä, pelasi huikean pelin tänään ja otti tarvittavat isot kopit. Me ei löydetty reikiä sieltä. Palataan treeneihin tekemään enemmän maaleja, en tiedä tarviiko ruveta antamaan enemmän maaleja jätkille treeneissä, että ruvetaan löytämään verkon perukoille peleissäkin. Hoidetaan nyt hetki kroppaa ja mieltä kuntoon, vielä on kolme isoa peliä jäljellä, kyllä siellä rupeaa verkot heilumaan, Järvinen summaa.

Kuva: Juha Käenmäki.