Otteluennakko: Runkosarjan viimeistä tuplaviikonloppua kohti – “Hienoja maaleja, oranssia sydäntä ja mahtavaa tekemisen meininkiä voi luvata”

Lasb F-Liiga

Runkosarjan viimeinen tuplapeliviikonloppu lähestyy, ja vastaan asettuvat perjantaina FBC Turussa ja sunnuntaina Nurmon Jymy Lahessa. Asetelmat ovat selkeät: voitot pitää ottaa molemmista, jotta pudotuspelihaaveet säilyvät hengissä.

LASB porhaltaa kauden loppupuolella nyt jo yhdeksän ottelun tappioputkessa. Vaikka voittoja ei ole tullut, ovat viimeisimmät ottelut olleet tasaväkisiä, joten on vain ajan kysymys, että myös voittosarake alkaa karttua jälleen.

– Sanomattakin selvää, että voitonnälkää on. Viimeiset pelit halutaan voittaa, jotta vältytään ainakin karsinnoilta, ja onhan siinä pleijareihinkin sauma vielä. Treeneissä on näkynyt positiivinen ilmapiiri, halutaan viedä omaa tekemistä eteenpäin, LASB-pakki Atte Raappana sanoo.

Pitkään tasaväkisesti viimeisestä pudotuspelipaikasta OLS:n kanssa kamppaillut oranssiryhmä on jäänyt oululaisia jo seitsemän pistettä perään. Mahdollisuudet jatkopeleihin ovat vielä olemassa, mutta se vaatii oransseilta käytännössä täysiä pistepotteja viimeisestä kolmesta ottelusta, ja OLS ei pisteitä saisi saada kahdesta jäljellä olevastaan yhtä pinnaa enempää.

– Aina se pienen oman lisätwistin tekemiseen tuo kun panosta on. Omalla hyvällä pelillä pystytään pisteet joka pelistä kairaamaan, ei vaadi ihmetekoja kun vain pystytään omalla hyvällä tasolla suorittamaan, Raappana pyörittelee.

Edellinen peli LASBilla on viime viikon keskiviikolta, kun joukkue taipui Nokian KrP:lle lopulta numeroin 6-1, vaikka loppunumerot vahvasti nokialaisia tuossa tasaisessa ottelussa mairittelevatkin. Pelitauko on käytetty huilaamiseen ja paranteluun, mutta myös hiottu totta kai peliä kuntoon viimeisiin koitoksiin. Loukkaantumishuolet näkyvät kuitenkin yhä treenivahvuudessa.

– Henkilökohtaisesti on ainakin pitkälti tullut huilailtua ja selviteltyä pääkoppaa, ettei pelimurheet paina päälle ja pääsee freesinä pelaamaan taas. Maanantaina ja tiistaina oli lajitreenit, liiaksi ei ole porukkaa ollut että olisi voitu 5v5-peliä pelata, Raappana sanoo.

FBC Turku – LASB perjantaina 3.3. klo 18.30 Kupittaan palloiluhalli (Ruutu+)

Perjantain vastustaja FBC Turku on  jumittunut sarjan viimeiseksi jo kauan sitten, ja joukkueen kausi on ollut karsintoihin valmistautumista. Kevättä kohden joukkue on pystynyt yllättämään myös sarjan kärkipään joukkueita, kun se on viime peleissä voittanut SPV:n jatkoajalla ja niistämään pisteen paikallisvastustaja TPS:lta. Helmikuuhun asti LASB oli ainoa joukkue, jonka FBC oli onnistunut voittamaan, mutta nyt tuossa listassa on myös SPV.

– Turku on saanut viime aikoina lisäboostia tekemiseen, TPS:aakin vastaan pelasivat vasta hyvän pelin. Eivät varmasti halua huonoa kuvaa itsestään jättää ensimmäisen liigakauden jälkeen. Ei ole helppo peli tulossa, mutta uskon että pisteet otetaan jos sitä enemmän halutaan.

Joukkueen parhaan pistemiehen Kamux-paitaa kantaa Aaro Ollikainen (19+7=26), muita kahdenkymmenen pisteen ylittäjiä ovat olleet Nikolas Laaksonen (10+15=25) ja Pyry Kauppinen (13+11=24). Maalilla vastuun on kantanut enimmäkseen Jens Beijar.

LASB – Jymy sunnuntaina 5.3. klo 16.00 Lahti Energia -areenalla

Sunnuntain kotipeli on viimeinen laatuaan ainakin runkosarjan osalta, tulokset määrittävät sitten tuleeko niitä enemmän runkosarjan jälkeen. Jos LASBin yhdeksän pelin tappioputki alkaa olla pitkänlainen, niin nurmoolaiset laittavat vielä paremmaksi: ennen viikonloppua joukkue on hävinnyt kymmenen peliä putkeen. Pirteästi kautensa aloittanut joukkue on kauden edetessä valahtanut jo lähelle karsintapaikkaa, kun EräViikingit hengittää niskassa. Pisteille olisi käyttöä siis Jymylläkin sunnuntaina.

– Aika samoilla linjoilla kuin Turku-peliin. Omalla hyvällä pelillä suoriudutaan varmasti tästäkin, tehdään maali tai kaksi enemmän kuin vastustaja. Pallosta pidetään hyvää huolta ja tehdään omia juttujamme sen kanssa, perus kivijalkoja kun noudatetaan, niin helpottaa tekemistä. Pidetään keskialue siistinä eikä anneta vastahyökkäyksiä, Raappana luettelee voiton avaimia.

Jymyn jaetussa pistekärjessä ovat tässä kohtaa Elmeri Haveri (26+12=38) ja Jari Hankkio (20+18=38. Yli kolmenkymmenen on päässyt myös liki kymmenkunta peliä loukkaantuneena sivussa ollut Riku Hakanen, jonka pistesaldo näyttää 19+12=31. Maalivahdeista eniten on pelannut Aki Karjalainen, mutta myös Valtteri Honko on stuntannut tarvittaessa hyvällä tasolla.

Mitä LASBilta voi runkosarjan viimeisessä kotiottelussa odottaa, miksi kannattaa suunnata hallille sunnuntaina?

– Jos ei henkilökohtaisilla pisteillä lähde kehuskelemaan, niin ainakin hienoja maaleja, oranssia sydäntä ja mahtavaa tekemisen meininkiä voi luvata. Tavoitellaan sitä, ettei jää viimeiseksi kotipeliksi tälle kaudelle, Raappana lupaa.

Entä seurantapelaaja?

Aatu Harmaala jos on askissa, niin on ison suurennuslasin alle laitettava. Uskon, että jatkaa pisteputkeaan, tehomies kun on.

Kuva: Juha Käenmäki