Otteluraportti: Pudotuspeliunelma elää ja karsintapeikko häipyy – LASB ottaa tärkeät kolme pistettä FBC Turulta

Lasb F-Liiga

Haastava kamppailu sarjajumbo FBC Turun vieraana tuo oranssien pistepottiin paljon tarvitut kolme pistettä värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-8 -lukemin. Täysi pistepotti pitää pudotuspelihaaveet elossa ja varmistaa karsintojen välttämisen.

Avauserä mentiin rauhalliseen ja puolustusvoittoiseen tahtiin. FBC sai erän paremmat maalintekopaikat, osa niistä pitkälti LASBin huolimattomista virheistä omassa päässä. Santtu Pohjonen joutui ottamaan muutaman kelpo venytyksen, ja pääsi antamaan myös syötön LASBin avausmaaliin. Pohjosen pitkä heitto puolitoista minuuttia ennen erän loppua tavoitti Joonatan Surakan, joka pääsi jatkamaan pallon maaliin. FBC haastoi tilanteen, ja aiheettoman videotarkistuksken myötä LASB pääsi vielä maalin jälkeen pelaamaan ylivoimaa, mistä jäi tähteelle toiseen erään.

Ylivoimalla ei tulosta tullut toisen erän alussakaan, vaan maalin vierasjohdossa jatkettiin senkin jälkeen. FBC onnistui erän puolenvälin jälkeen laittamaan pallon verkkoon, mutta kontakti Pohjoseen ennen osumaa johti maalin hylkäämiseen. LASB pääsi pari minuuttia tästä jälleen pitkästä heitosta vastahyökkäykseen, jonka pääsi päättämään maaliin Aatu Harmaala. Vielä erän viime minuuteilla Matias Pietinen hyödynsi FBC-puolustuksen hassin ja iski pallon varmasti maaliin ja erätaukolukemiksi 0-3.

Kolmannen erän alkuun saatiin sydämentykytyksiä, kun ensimmäiseen kolmeen ja puoleen minuuttiin FBC onnistui iskemään kaksi nopeaa kavennusmaalia. Tasoitukseen asti turkulaisilla ei tässä kohtaa riittänyt, vaan Joonatan Surakka viimeisteli seuraavan maalin Lauri Palvailan syötettyä tämän nokikkain FBC-vahti Jens Beijarin kanssa. Turkulaiset pääsivät kokeilemaan ylivoimapeliä ennen ensimmäisen kympin täyttymistä, mutta tuloksetta. Jäähyn päätyttyä Santtu Pohjonen oli jälleen hakemassa pitkää syöttöä rangaistuspenkiltä tulleelle Ville Rankille, mutta FBC katkoi tämän syötön korkealla mailalla ja rangaistuslaukauksen arvoisesti. Tatu Havula laitettiin rankkaria ampumaan, ja Joensuun poika viimeisteli varmuudella. FBC onnistui vielä yhden kavennuksen värkkäämään, mutta LASB kesti lopun. Aatu Harmaala tälläsi illan toisensa, ja Roope Wikström sekä Niko Einiö varmistelivat loppuun lukemat 3-8 kahdella tyhjiin isketyllä maalilla.

Voiton myötä oranssien pudotuspelihaaveet pysyvät elossa, ja myös teoreettinen mahdollisuus karsintoihin joutumisesta on pyyhitty takaraivosta pois. LASB on neljä pistettä perässä viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävää OLS:aa, ja molemmilla on kaksi ottelua jäljellä. Jännitettävää jää siis rutkasti viimeisille kierroksille!

Sunnuntaina LASB kohtaa runkosarjan viimeisessä kotipelissä Nurmon Jymyn, ja kaava on siinäkin selkeä: voittaa täytyy, jotta unelma elää. Tule siis hallille ja kannusta oranssi voittoon!

Kuva: Juha Käenmäki