Tärkeää kokemusta nuoren ydinryhmän vastapainoksi – Janne Jaanus ja Pasi Järvinen jatkosopimuksiin

Lasb Janne Jaanus ja Pasi Järvinen

Jo julkaistujen nuorten kärkipelaajien ydinryhmän ympärille tarvitaan myös kokeneempaa osastoa, ja sitä tuovat jatkosopimuksiin LASBin kanssa päässeet puolustaja Janne Jaanus, 28, sekä maalivahti Pasi Järvinen, 32. Jaanuksen sopimus on yksivuotinen, Järvisen puolestaan kattaa kaksi seuraavaa kautta.

– Lopulta päätös jatkosta oli helppo tehdä. Olen viihtynyt Lahessa ja kuluva kausi on ollut osaltani melko hyvä. Johtavien pelaajien jatkosopimukset vaikuttivat myös omaan haluuni jatkaa pelejä LASBissa, Jaanus kommentoi jatkoaan.

Janne Jaanus tuli LASBiin kaudeksi 2021-2022 Tikkurilan Tiikereistä. Lahteen tullessaan pelipaikka oli lähinnä keskushyökkääjä, mutta avauskauden loppua kohden paikka muuttui ajoittain puolustukseen. Kuluvalla kaudella mies on pelannut vakituisesti puolustajana, ja on ollut nuoren joukkueen tukipilareita alakerrassa. Tällä kaudella hän on saanut myös maalihanansa auki maalittoman edelliskauden jälkeen.

Kokenut liigavahti Pasi Järvinen puolestaan teki paluun oranssipaitaan täksi kaudeksi Steelersin pudottua sarjatasoa alemmas. Järvinen on ollut tärkeä hahmo joukkueessa etenkin pukukopin puolella, mutta myös pallo on tarttunut komeasti kun maalille on komento käynyt. Joukkueen vanhimman pelaajan titteliä kantava Järvinen jatkaa LASBin riveissä peräti kahden vuoden sopimuksella.

– Onhan tässä kaiken maailman ajatuksia kerinnyt pyörimään päässä. Viime kauden piti olla viimeinen, samoin tämän kauden. Jjouluna alkoi nousemaan halu pelata vielä yksi viimeinen kausi. Sitten seura yllätti vanhan miehen ihan puun takaa kaksivuotisella sopimuksella. Kotoa annettiin heti vihreää valoa ja sen verran on tullut iloa takaisin salibandyyn täällä Lahessa, että uskalsi sitten vanhakin vielä tarttua syöttiin. Viimeinen niitti on halu olla osana vielä LASBin tarinaa playoff-jengiksi, johon on huikeat mahdollisuudet! Maistunee, kommentoi puolestaan Järvinen.

Kuvat: Petteri Laine.