Otteluraportti: Pudotuspelijahti päättyi isoon pettymykseen Jymyä vastaan – “Meillä oli tänään pelkkiä mahdollisuuksia”

Lasb joukkue F-Liiga

LASBin kamppailu viimeisestä pudotuspelipaikasta sai tylyn lopun sunnuntaina, kun Nurmon Jymy haki kolme pistettä Lahesta. 

Oranssit saivat kamppailuun mieluisan alun, kun joukkueelle tarjoutui ylivoimatilaisuus ensimmäisellä vitosella. Pelkkiä ylivoimavaihtoja pelaamassa käynyt Tiitus Salokangas sai hyvän poikkisyötön Tatu Havulalta, ja Salokangas pääsi aivan vapaasti ohittamaan Jymy-vahti Aki Karjalaisen takatolpalta. Ensimmäisen kympin lopulla Jymy tuli kuitenkin tasoihin Riku Hakasen maalilla. Tasalukemissa mentiin aina erän loppuminuuteille saakka, kunnes Niko Einiö pääsi läpiajosta nostamaan erätaukolukemiksi 2-1.

Toisen erän alku oli Jymyltä tehokas. Joukkue iski kolme maalia ensimmäiseen kymppiin, nousten ensin ylivoimalla tasoihin ja sitten kahdella maalilla ohi. Lisää huonoja uutisia tuli vielä erän viimeisellä minuutilla, kun Aatu Harmaalalle nousi punainen kortti laitatilanteessa, jossa tämän polvi kolahti Jari Hankkioon. Edessä oli siis neljä minuuttia alivoimaa, josta ensimmäinen puoli minuuttia meni vielä toisen erän puolella. 2-4 -lukemissa mentiin toiselle erätauolle.

Päätöserän alkuun LASB kesti alivoimapelinsä ilman yhtäkään takaiskumaalia, joten mahdollisuudet kiriin olivat vielä hyvät. Kuitenkin pian alivoiman jälkeen Elmeri Haveri pääsi käyttämään hyväksi LASBin pahan pallonmenetyksen omissa, ja tämä ujutti pallon maaliin Santtu Pohjosen jalkojen välistä. Viimeisen kympin alkuun LASB sai kavennuksen aikaan Jasper Juutin viivakudista. Viimeisellä vitosella LASBille tarjoutui vielä ylivoimatilaisuus, ja sen käytti jälleen Juuti vastaavanlaisella laukauksella kuin millä edellisenkin teki. Lopussa LASB haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta verkkoon asti yrityksiä ei saatu. Jymyn Jasper Virtanen sinetöi loppulukemiksi 4-6 tyhjään maaliin.

– Tosi pettynyt olo, ei tässä oikeen muuta voi sanoa. Tosi pettynyt ilmeeseen mikä tänään oli. Kuitenkin perjantaina voitettiin ja siinä meni uhka karsintoihin joutumisesta, meillä oli tänään pelkkiä mahdollisuuksia. Se ei silti näkynyt rohkeutena ja viimeisenä kiimana, että oltaisiin näytetty, että ollaan parempia. Paras mahdollinen asetelma, kun ei tavallaan ole kuin voitettavaa. Voitolla oltaisiin pelattu vielä ensi viikonloppuna pleijaripaikasta, Niko Einiö summaa pelin jälkeen.

Vielä yksi ottelu on edessä tulevana lauantaina, kun runkosarjan päätöskierroksella vastaan asettuu EräViikingit Helsingissä. LASBilla ei ottelussa enää panosta ole, karsinnat on vältetty ja pudotuspelit tavoittamattomissa. Vastustaja kuitenkin tarvitsee kolme pistettä, jotta edes mahdollisuus suoraan säilymiseen on.

– Ollaan huippu-urheilijoita ja kaukaloon mennessä pelataan aina voitosta. Onhan se tylsää lähteä pelaamaan kun ei ole enää panosta, mutta täytyy sekin kunnialla hoitaa. Kivahan se kuitenkin vielä kerran pelata on, Einiö sanoo.

Kuva: Petteri Laine.