Otteluraportti: Kausi päätökseen niukalla tappiolla – “Pakko olla tyytyväinen, että vaikka pelattiin kahdella kentällä niin kukaan ei katkennut missään vaiheessa”

Lasb F-Liiga

LASB päätti kautensa tappioon EräViikinkien vieraana, vaikka joukkue kunniakkaasti taistelikin kahdella kentällisellään. Tiukka peli kääntyi lopulta ErVin 5-2 -voitoksi viimeisellä vitosella. 

Avauserään LASB lähti hyvällä maltilla ja piti palloa kärsivällisesti. Paikkoja oli, ja etenkin ykköskenttä sai luotua muutaman hyvän pyörityksen hyökkäyspäässä. Kotijoukkue ErVi kuitenkin otti johtoaseman jo viiden minuutin pelin jälkeen Jasper Juutin menetettyä pallon keskialueella Tommi Rosendahlille ja tämä pääsi purjehtimaan maalintekoon. Maalin erolla väännettiin aina päätösminuutille asti, jolloin ex-LASB Patrik Laitinen sivalsi pallon viivasta ohi Santtu Pohjosen. Erätauolle mentiin näin helsinkiläisten 2-0 -kotijohdossa.

Toisen erän alkajaisiksi ErVi pystyi pakottamaan LASBin puolustamaan pidempiä pätkiä, kun kotijoukkue pyöritti hyökkäyspäässä. Lisämaaleja helsinkiläiset eivät kuitenkaan saaneet hyvistä paikoista huolimatta. LASB puolestaan onnistui viimeistelemään kavennuksen juuri ennen erän puoliväliä, kun keskialueen vapaalyönnistä Konsta Lehtonen toimitti palloa maalille ja Jesse Arola sai ohjattua pallon nuottaan. Tasoitukseenkin tarjottiin mahdollisuutta viimeisellä vitosella ErVin Ossi Jalosen jouduttua jäähylle, mutta LASB ei tätä erikoistilannetta pystynyt hyödyntämään. Erätauolle mentiin siis 2-1 -tilanteessa.

Päätöserän alkuun LASB sai terävän alun, kun kolmannella minuutilla Joonatan Surakka pääsi tasoittamaan ottelun Lauri Palvailan syötöstä. Kamppailu jatkui tasaisena tämän jälkeen, mutta seuraavaa maalia saatiin odottaa viimeiselle vitoselle asti, jolloin ErVi otti johdon takaisin itselleen Mika Moilasen maalilla. Pari minuuttia tästä kotijoukkue viimeisteli vielä toisen maalin, ja kaunisteli loppulukemat vielä tyhjään maaliin 5-2. ErVin riemu voitosta oli ylimmillään ottelun päätyttyä, mutta se hyytyi nopeasti Jymy-FBC -ottelun tuloksen selvittyä: Jymy otti pisteen, mikä tiputti helsinkiläiset karsimaan sarjapaikastaan. LASBin kausi päättyi tähän otteluun lopputuloksista huolimatta.

– Kahdella kentällä kun lähdettiin painamaan, niin olihan se mielenkiintoista. Sai ainakin pelata niin paljon kuin halusi ja tuli pelattuakin. Pakko olla tyytyväinen, että vaikka hommia painettiin kovasti niin kukaan ei katkennut missään vaiheessa. Saatiin hyvä vääntö loppuun asti. Muutama hassi tuli ja turhauduttiin loppua kohden, mutta muuten hyvä peli. Loppua kohden tuli ne pari maalia, mutta jänne kesti. Sitä varten on kesällä ja talvella painettu hommia, että jaksetaan pelata, LASBin kakkosketjun laidalla hyökännyt Konsta Lehtonen kertaa pelin jälkeen.

Vaikka ottelussa ei lahtelaisilla panosta ollut, taisteli joukkue kuitenkin kunniakkaasti voitosta. Paremmalla viimeistelyllä kamppailu olisi voinut kääntyä toiseenkin suuntaan.

– Aina lähetään voittoa hakemaan. Ihan sama onko panosta vai ei, kyllä se ammattiylpeys- ja urheilullisuusjuttu on. Olisi tuon voinut heittää vaikka kuinka lekkeriksi, mutta mukavampi se on voittaa, sen takia tätä tehdään, Lehtonen sanoo.

Tämä kausi on oranssien osalta siis paketoitu. Kauden pölyt huuhdotaan pois saunaillan merkeissä, ja sitten alkaakin jo seuraavan kauden valmistelu.

– Saunatiloihin tästä vähän iltaa viettämään, ja maanantaina treenataan taas. Ei tässä taukoa viitsi pitää, kesällä ehtii sitten. Katsotaan mitä se tuo tulosta ensi kaudella!

Kuva: EräViikingit Flickr