C1-pojilla tuskaa maalinteossa

Sunnuntaina 5.3. Porin Urheilutalolla oteltiin SM C1-poikien salibandyottelu Karhut vs LASB. Joulukuussa pelatussa ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet tasattiin lukemin 7-7. Niinpä oli syytä olettaa, että sarjassa toiseksi viimeiseksi sijoittuneilta Karhuilta olisi pisteet otettavissa. Ensimmäinen erä lähti kummankin joukkueen onnistumisten suhteen nihkeästi liikkeelle vaikka kumpainenkin sai kymmenkunta laukausta maalia kohti. Erän ainut maali syntyi kun LASBin Veeti Karvonen #25 sai jäähyn vaarallisesta pelistä ja Miika Rinne #97 pääsi alivoimalla irti vasemmasta laidasta ja laukoi keskustasta Henry Munnen #21 syötöstä pelin 0-1:een.

Suunnilleen toisen erän puoliväliin saakka mentiin pelissä maalitta, mutta sitten porilaisten kulmasta lähtenyt hyökkäys sivalsi maalin edestä tasoituksen 1-1:een. Viitisen minuuttia ennen erän loppua sattuneesta LASBin epäonnistuneesta avaussyötöstä Karhujen hyökkääjä Niklas Hyrsky #73 sai pallon ja vei isännät 2-1 johtoon.Sen jälkeen taas noin parin minuutin kuluttua syntyi 3-1 johtomaali joka oli lähes identtinen 1-1 tasoitusmaalin kanssa. LASB onneksi sai vajaassa minuutissa tehtyä kavennuksen 3-2:een kun Veeti Parkkinen #70 sai iskettyä maskista pallon Karhujen verkkoon. Kauaa ei valitettavasti porilaiset aikailleet vastineessaan sillä jo kuuden sekunnin päästä tilanne oli 4-2.

Jälleen kolmannessa erässä täytyi mennä jo kahdeksannelle minuutille ennenkuin nähtiin maali. Sen teki Karhut kasvattaen johtoaan 5-2:een. LASB pääsi kuitenkin heti noin minuutin päästä pelaamaan ylivoimaa ja käyttikin tilaisuuden kaventaen lukemat 5-3:een Santeri Rehulan #11 toimesta. Mutta jälleen pieni nukahdus kostautui ja vain 15 sekunnin päästä soi taas LASBin päässä ja lukemat 6-3 Karhujen hyväksi. LASB sai myöhemmin toisen ylivoimatilaisuuden erässä, mutta ei pystynyt enää hyödyntämään sitä. Sen sijaan isännät kasvattivat johtonsa jo 7-3:een noin 4 minuuttia ennen erän loppua. Tässä vaiheessa LASB otti aikalisän. Aikalisän aikana juonittu strategia kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia kuitenkin epäonnistui ja Karhut sai lyötyä pallon tyhjään maaliin ja johdon jo 8-3:een. LASB vielä yritti ilman maalivahtia reilut kolme minuuttia ennen erän loppua maalintekoa siinä onnistuenkin kaksi kertaa jolloin tilannne 54 sekuntia ennen erän loppu oli kaventunut lukemiin 8-5. Viimeisellä minuutilla Karhut sai vielä jäähyn, mutta LASB ei enää onnistunut kavennusyrityksissään.

Vaikka LASB saikin toimitettua palloa kokonaisuudessaan useamman kerran vastustajansa maalia kohti, oli onnistuminen maalinteossa tuskaista. Ehkä maskin rakentaminen tai poikittaissyötöt jäivät liiaksi puuttumaan jotta porilaisvahti olisi yllätetty useamman kerran.

Ottelun tilastot

LASBin seuraava ottelu on kotipelinä Hollolassa Salpahallilla lauantaina 11.3.2017 klo 13 jolloin vieraaksi tulee EräViikingit Black.

ESS.fi artikkeli